20 apr. 2016 | 11:37

Netflix a înregistrat rezultate sub așteptări pe plan global

ACTUALITATE
Netflix a înregistrat rezultate sub așteptări pe plan global

Netflix este disponibil acum în aproape orice țară, însă compania trebuie să se concentreze asupra fiecăreia în parte, conform analiștilor.

În luna ianuarie a acestui an, Netflix a fost lansat în aproape toate țările din lume, iar investitorii și oficialii companiei aveau mari așteptări în ceea ce privește rezultatele care ar urma să fie înregistrate. Dar în condițiile în care valoarea acțiunilor a scăzut de curând cu peste 13%, cea mai mare modificare de acest fel din octombrie 2014 încoace, analiștii susțin că Netflix ar trebui să acorde o mai mare atenție fiecărei piețe în parte.

Conform VentureBeat, numărul abonaților nu a crescut atât de repede pe cât s-ar fi crezut, fapt care evidențiază încă o dată problemele pe care le are Netflix când vine vorba de adaptarea serviciului său pentru diversele țări în care nu se vorbește limba engleză. Analiștii se așteptau ca Netflix să introducă mult mai rapid conținut special pentru anumite piețe, iar unii au declarat că acele 18 limbi diferite în care serviciul oferă dublări și subtitrări nu sunt suficiente. Chiar și așa, este puțin probabil să vedem limba română folosită de Netflix în viitorul apropiat.

Netflix are un sistem foarte interesant de mărire a prețului la abonamente. Pentru a atrage noi clienți și a-i fideliza pe cei existenți, pentru o perioadă de timp destul de lungă, o creștere de preț nu este simțită de toată lumea. Pot trece chiar și câțiva ani până când întregul set de clienți ai serviciului de streaming au de suferit.

În acest moment, în cazul în care vreți să vă abonați, trebuie să știți că aveți la dispoziție trei planuri tarifare. Cel de 8 euro nu vă oferă acces la conținutul HD și vă permite să utilizați serviciul pe un singur dispozitiv. Cu cel de 10, probabil cel mai popular, veți putea viziona filme și seriale HD și veți putea folosi Netflix simultan pe două dispozitive. Nu în ultimul rând, puteți opta pentru abonamentul de 12 euro, în cazul în care vreți să vedeți conținutul Ultra HD pe 4 ecrane simultan.