21 sept. 2016 | 12:52

NASA a descoperit a13-a zodie și i-a dat peste cap pe cei care cred în astrologie

ACTUALITATE
NASA a descoperit a13-a zodie și i-a dat peste cap pe cei care cred în astrologie

NASA a decis să actualizeze semnele zodiacale pentru prima oară în 2.000 de ani, fapt care a rezultat în încadrarea a 86% din oameni într-o altă zodie.

Așa cum era de așteptat, cei care își desfășoară existența în funcție de horoscop și se autodefinesc pe baza a trei trăsături dominante ale zodiei, au fost dați peste cap, având impresia că au trăit în minciună. Dacă faci parte din categoria înțeleaptă de oameni care nu dau doi bani pe influența astrelor asupra destinului său, probabil te întrebi de ce ar trebui să îți pese de această modificare.

Problema e că o bună parte dintre locuitorii acestui glob pământesc cred că astrologia e o știință serioasă. Dar, până să ajungem acolo, să avem puțin background despre acest eveniment care a provocat un cutremur al identității unora dintre noi. Noul semn zodiacal se numește Oficus și din cauza strecurării lui, repartizarea zodiilor arată astfel:

Capricorn: 20 ian – 16 Feb.

Vărsător: 16 Feb – 11 Mar

Pești: 11 Mar – 18 Apr

Berbec: 18 Apr – 13 Mai

Taur: 13 Mai – 21 Iun

Gemeni: 21 Iun – 20 Iul

Rac: 20 Iul – 10 Aug

Leu: 10 Aug – 16 Sept

Fecioară: 16 Sept – 30 Oct

Balanță: 30 Oct – 23 Nov

Scorpion: 23 Nov – 29 Nov

Ofiucus (Omul cu Șarpele): 29 Nov – 17 Dec

Săgetător: 17 Dec – 20 Ian

În urmă cu peste 60 de ani, a fost lansată pentru prima dată ipoteza existenței celei de-a 13-a zodii. Mai mulți astrologi din cadrul Uniunii Astrologice Internaționale au observat atent constelațiile străbătute de Soare în rotația în jurul Terrei și au demonstrat că Soarele traversa și constelația Ophiucus. Ophiucus este situată între constelațiile Scorpion și Săgetător, iar în opinia astrologilor, zodia ce poartă denumirea constelației ar trebui să urmeze imediat Scorpionului, fiind a 12-a din grupul zodiacal. Această idee nu a fost însă acceptată de majoritatea astrologilor.

În 1995, ipoteza existenței zodiei a fost lansată din nou și a fost considerată drept scandaloasă. Ei bine, NASA are o pagină pentru copii (și nu numai), numită Space Place, unde explică faptul că, acum 3.000 de ani, babilonienii priveau cerul și au tras concuzia că schimbarea poziției constelațiilor ar putea influența evenimentele și comportamentele de pe Pământ. Așadar, au inventat zodiacul, dar au scăpat constelația Oficus, probabil pentru a păstra o ordine în calendarul compus din 12 luni.

NASA notează că, din cauza unei mici clătinări a axei Pământului, constelațiile nu mai sunt în aceeași poziție precum acum 3.000 de ani. După cum explică Christopher Crocket, citat de Science Alert, această clătinare e foarte subtilă, dar efectele există. „În timpul solstițiului din Iunie de acum 2.000 de ani, Soarele era la jumătatea distanței dintre Gemeni și Rac. Anul acesta, se va afla între Gemeni și Taur. În 4609. va trece din Taur în Vărsător”.

Pentru că tot internetul s-a isterizat, NASA a simțit nevoia să explice încă o dată că astronomia și astrologia nu au nicio treabă una cu alta. Purtătorul de cuvânt al agenției, Dwayne Brown, a spus  că nu a fost schimbat niciun semn zodiacal, ci că pur și simplu au abordat chestiunea matematic. Poate că acest lucru ar trebui să ne dea de gândit în privința luării în serios a semnului zodiacal. Dacă, de exemplu, până acum erai Fecioară convinsă de faptul că zodia ți se potrivește ca o mănușă, iar acum ai trecut în Leu, ar înseamna că ar trebui să ți se fi modificat și personalitatea. Ceea ce cred că putem fi cu toții de acord că nu s-a întâmplat.