08 iun. 2016 | 11:21

Motorul pentru bicicletă transformă pedalatul într-o activitate mai puțin solicitantă

ENTERTAINMENT
Motorul pentru bicicletă transformă pedalatul într-o activitate mai puțin solicitantă

Bicicletele electrice sunt o modă în plină ascensiune, mai ales pe site-urile care se ocupă cu strângeri de fonduri pentru proiecte ingenioase. 

O companie s-a gândit că ar fi o idee mai bună să dea un boost bicicletelor clasice, așa că a creat un motor de 200 de wați care poate fi inclus în orice bicicletă, cu mici modificări de rigoare. Poți vedea în video-ul de mai sus exact cum funcționează.

Cele două opțiuni de baterie disponibile pe sistemul Vivax Assist permite o utilizare continuă pentru o perioadă undeva între 60 și 90 de minute. Practic, rezolvă problema nevoii de a achiziționa o nouă bicicletă, mai ales dacă ai deja una bună cu probleme minore. Totul sună bine până acum, în special când te gândești că ai economisi o bună parte din efortul consumat pedalând. Totuși, o problemă ar fi că vei avea nevoie de un specialist care să instaleze motorul, pentru că nu e tocmai o misiune dificilă. Potrivit celor de la Cycling Tips, e posibil ca nici specialiștii de la magazinele locale să nu știe cum se face. Motorul e controlat de un buton de pe ghidon, iar bateria e ascunsă într-o pungă mică.

Un astfel de produs se limitează la o piață nișată, pentru că nu oricine își dorește să cheltuiască patru mii de dolari pentru a-i da ceva mai multă putere bicicletei. Așadar, un alt mare minus e prețul exagerat. Dacă ai această sumă de cheltuit pentru un motor, probabil îți permiți și o bicicletă nouă și sofisticată. Prin urmare, dispozitivul e practic doar pentru cei care sunt cu adevărat pasionați de ciclism, dar dă un indiciu legat de direcția în care se îndreaptă industria. Dacă ești unul dintre acei oameni extrem de pasionați și simți că bicicletei tale i-ar prinde bine un motor, poți să arunci o privire pe site-ul companiei.