Motivul pentru care nu ar trebui să îți mai încarci telefonul complet

Motivul pentru care nu ar trebui să îți mai încarci telefonul complet

Dacă ai obiceiul de a-ți lăsa telefonul la încărcat peste noapte, s-ar putea să vrei să știi că nu e cea mai bună idee din lume.

Bateriile din telefoanele moderne sunt, în mod tipic, litiu-ion, iar abilitatea lor incredibilă de a se reîncărca e principalul motiv pentru care sunt folosite atât de mult. Problema e că un ciclu de încărcare masiv le poate supune la un nivel foarte mare de presiune, ceea ce ar putea dăuna pe termen lung. Cei de la Battery University recomandă chiar să evităm să încărcăm telefonul până la 100%, atunci când este posibil.

Atunci când telefonul rămâne la încărcat deși bateria a atins nivelul maxim, îl suprasoliciți. Cei de la Battery University au o comparație simpatică pentru a motiva deconectarea telefonului de la încărcător: e ca și cum ți-ai relaxa mușchii după un exercițiu intens, pentru că nimeni nu poate lucra intens la infinit. De asemenea, aceștia recomandă să ne încărcăm telefoanele de mai multe ori pe zi, în cicluri ceva mai scurte.

Chiar dacă nu e cel mai ușor lucru de făcut, specialiștii spun că mai există o soluție: să ne încărcăm telefonul doar după ce bateria a atins 10% sau mai puțin. În plus, o altă sugestie ar fi să ne păstrăm telefoanele reci, pe cât posibil. Asta ar presupune să le acoperim în cazul în care sunt expuse la soare sau să înlăturăm o carcasă care ar putea avea acest efect. Mai multe despre metodele prin care putem păstra bateria dispozitivului cât mai sănătoasă, pe termen lung, găsești aici.

Citește și: