Microsoft face glumițe pe seama iPad Pro în noua reclamă Surface

În cea mai nouă reclamă pentru Surface Pro 4, Microsoft a făcut câteva glumițe destul de inspirate pe marginea abilității iPad Pro de a funcționa ca un laptop.

Cei de la Microsoft au deja câțiva ani de când au început să construiască întregi campanii publicitare atrăgând atenția asupra unor aspecte negative ale concurenței. Au început cu Google și campania Scroogled, iar de ceva timp continuă cu materiale promoțiale anti-Apple. Cea mai nouă dovadă a acestui trend constă într-un clip postat zilele trecute pe YouTube, clip care ar trebui să ajungă și la TV în anumite zone ale globului.

Ideea reclamei este de face o comparație a funcționalitatății Surface Pro 4 față de iPad Pro. Aceasta este lansată la scurt timp după ce Apple a publicat o reclamă în care detaliază circumstanțele în care noua sa tabletă poate funcționa ca un PC. Microsoft vrea să desființeze acest mit și s-ar putea chiar să vă convingă.

Clipul pleacă de la premisa unei petreceri organizate de iPad Pro pentru a celebra faptul că a dobândit funcționalitatea unui computer. Tot atunci începe un dialog între Siri și Cortana. ,,Tocmai am primit o tastatură, sunt un computer acum, ca tine.”, se adresează iPad Pro-ul către Surface. Din acel punct, încep loviturile destul de dureroase din partea Cortana. Acestea vizează lipsa unui procesor Intel Core i7, posibilitatea rulării unei versiuni complete de Microsoft Office și lipsa unor porturi pentru extinderea funcționalității. O referință către lipsa unui trackpad este de asemenea prezentă.  În final, Siri afirmă că ,,Poate această petrecere nu a fost chiar o idee foarte bună.

În multe alte circumstanțe, cei de la Microsoft erau doar agresivi cu reclamele lor, dar în acest context, au făcut o treabă destul de bună în a atrage atenția asupra unor puncte forte ale Surface Pro 4. Este adevărat că iPad Pro vine cu câteva avantaje, mai ales pe partea de portabilitate și autonomie, dar la capitolul funcționalitate, mai are câteva puncte de bifat.

07:02 17.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video