Mark Zuckerberg e un pic paranoic când vine vorba de spionaj

Mark Zuckerberg e un pic paranoic când vine vorba de spionaj

La nivel global, Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai influenți indivizi, dar acest nivel de popularitate nu poate veni la pachet fără un pic de paranoia.

După o analiză simplă a unor imagini postate de acesta pe pagina personală de Facebook, a ieșit la iveală modul în care respectivul își protejează laptopul de hackeri. În contextul în care au existat în trecut mai multe dovezi cum un hacker poate prelua controlul camerei și al microfonului unui sistem, fără ca utilizatorul să observe ceva, măsurile adoptate de Zuckerberg nu sunt neapărat absurde. Luând în calcul nivelul de securitate care este implementat la sediul Facebook, soluția este un pic profană și, mai degrabă, o simptomă de paranoia, decât de orice altceva.facebook mark zuckerberg securitate paranoia

Analiza a fost realizată de cei de la Gizmodo pornind de la imaginea de mai jos. Aceasta a fost publicată astăzi cu scopul de a celebra cei 500 de milioane de utilizatori pe Instagram. Printr-o decupare simplă a colțului din stânga jos a imaginii postate pe Facebook se poate vedea MacBook Pro-ul de 15 inci al lui Mark Zuckerberg. Nu trebuie să vă ajute foarte mult vederea pentru a observa două lucruri. În primul rând, camera de la laptop este acoperită cu scotch mat negru, iar în al doilea rând, microfoanele de pe marginea sistemului au beneficiat de același tratament.

Dacă vă întrebați cum poate ști cineva că respectivul birou este al CEO-ului Facebook, răspunsul este simplu. Într-un clip postat prin intermediul Facebook Live în urmă cu câteva luni, Mark Zuckerberg a captura un tur al biroului din imaginea de mai sus, cu aceleași cărți în cadru, același semn Facebook din lemn și cremă pentru radiații solare.

Într-o perioadă în care majoritatea eforturilor lui Zuckerberg se concentrează pe conținut Live pe Facebook, nu cred că fondatorul respectivei companii își dorește ca utilizatorii rețelei sociale să adopte aceleași practici pe care le folosește el însuși.

mark zuckerberg paranoia securitate

Sursa: Gizmodo