Mark Zuckerberg devine Iron Man cu sistemul său de inteligență artificială

Mark Zuckerberg devine Iron Man cu sistemul său de inteligență artificială

Mark Zuckerberg, „tatăl” Facebook, trăiește cu câțiva ani înaintea noastră, a oamenilor de rând. În cazul în care mai avea cineva o îndoială, acesta a anunțat că va prezenta luna viitoare sistemul său de inteligență artificială, care sună ca Jarvis al lui Iron Man.

Asistentul computerizat „domestic” al lui Zuckerberg a fost o provocare personală pentru el. În fiecare an, CEO-ul Facebook își propune un scop măreț pe care îl face public. Provocările anterioare au inclus învățarea limbii mandarine sau citirea a două cărți pe lună. Chiar dacă sună a provocări modeste, având în vedere lipsa de timp liber a lui Zuckerberg, lucrurile sigur nu se văd la fel și din perspectiva lui.

Pentru punerea la punct a unui Jarvis ceva mai ancorat în realitatea tehnologiilor actuale, Zuckerberg are parte de ajutorul tuturor inginerilor geniali ai Facebook, care lucrează la inteligența artificială bazată pe recunoaștere vocală și facială, potrivit Tech Crunch. Aparent, inteligența artificială în cauză va fi prezentată luna viitoare, dar Zuckerberg a spus deja că poate să deschidă ușile automat atunci când se apropie de ele și că poate răspunde la comenzile vocale cu care controlează temperatura casei. Aparent, soția sa, Priscilla Chan, nu poate face același lucru, pentru că sistemul e codat astfel încât să recunoască doar vocea lui Zucke.

Aparent, Mark Zuckerberg vrea ca sistemul de inteligență artificială să nu fie limitat la controlarea dispozitivelor inteligente din casă. Acesta are în plan să aibă un ajutor de nădejde și când vine vorba de recunoașterea prietenilor care îi vizitează casa sau când fiica lui are nevoie de el. Rămâne de văzut ce surprize mai rezervă tehnologia futuristă a lui Zuckerberg luna viitoare.

Citește și: