Mac OS X nu mai există: acum puteți descărca macOS Sierra

Mac OS X nu mai există: acum puteți descărca macOS Sierra

După o perioadă de câteva luni în care s-a aflat în beta, macOS Sierra s-a lansat oficial pentru toți utilizatorii de Mac.

În cadrul conferinței WWDC 2016, oficialii gigantului din Cupertino au anunțat oficial macOS Sierra. Noua versiune a sistemului de operare pentru iMac, MacBook, MacBook Pro și Mac mini este prima care renunță la terminologia Mac OS X. Pentru o lungă perioadă, această iterație nu avea o dată de lansare foarte precisă. Nici măcar în cadrul evenimentului de lansare a iPhone 7 de pe 7 septembrie nu a fost precizată o dată exactă.

Ulterior, a fost publicată pe site-ul Apple data de 20 septembrie și se pare că au reșit să se țină de cuvânt. macOS Sierra poate fi instalat acum și dacă aveți sistemul setat pentru actualizări automate, este foarte probabil doar să vi se ceară să faceți un restart la computer pentru a iniția procesul de upgrade.

Schimbările introduse cu această iterație nu sunt neapărat foarte multe sau foarte spectaculoase, dar există câteva particularități pe care nu trebuie să le treceți cu vederea. Pe lângă alinierea denumirii macOS cu iOS și watchOS, Sierra este primul care ne aduce popularul asistent virtual Siri pe Mac.

În privința compatibilității, orice utilizator de MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro produs în 2010 sau mai recent ar trebui să nu întâmpine nici un fel de probleme în procesul de actualizare. Chiar și unele MacBook-uri și iMac-uri din plastic din 2009 sunt compatibile. În principiu, dacă ați avut instalat Mac OS X El Capitan, ar trebui să puteți instala și macOS Sierra.

Dacă nu primiți automat o notificare în privința instalării versiunii actualizate, este suficient să intrați în AppStore și să accesați secțiunea updates din dreapta sus. Noua versiune de macOS, cum se întâmplă deja de câțiva, este complet gratuită, deci nu aveți nimic de pierdut dacă faceți update.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo