Acum vă puteți instala noul macOS Sierra, disponibil în beta

Acum vă puteți instala noul macOS Sierra, disponibil în beta

În situația în care ardeați de nerăbdare să vedeți modul în care Siri se comportă pe macOS, vă puteți instala noul macOS Sierra în variantă beta.

Primul sistem de operare după ce Apple a renunțat oficial la titulatura de Mac OS X, macOS Sierra a fost anunțat cu surle și trâmbițe în urmă cu aproximativ o lună în cadrul conferinței WWDC 2016. La momentul respectiv a fost anunțat și un eventual beta public, iar acum este și disponibil.

Prima versiune beta de macOS Sierra poate fi descărcată gratuit de pe beta.apple.com. Deși vă puteți aștepta în continuare la o serie de probleme de stabilitate, aceasta a beneficiat deja de îmbunătățiri semnificative față de iterația dezvăluită la World Wide Developers Conference. Pentru a vă forma propria opinie în privința unui update experiment, ar fi bine să știți care sunt noutățile.

Lista include un nou mod picture-in-picture pentru conținut din Safari și iTunes. Posesorii de Mac și iDevice-uri vor transfera mai ușor informații între echipamente printr-un clipboard universal. Aplicația de mesagerie este reinventată complet, cu beneficii semnificative pentru utilizatori, iar noul iTunes incorporează câteva schimbări majore de interfață. Dacă vreți să apelați în orice moment la Siri, țineți apăsat pe Command + Spațiu și formulați întrebarea. Dezvoltatorii posesori de Apple Watch care rula watchOS 3 beta, în combinație cu macOS Sierra, își vor putea debloca sistemul doar apropiindu-se de el.

În principiu, vă puteți aștepta în continuare la mici probleme legate de stabilitatea macOS Sierra în beta, dar bug-urile și vulnerabilitățile vor fi remediate cu siguranță în iterațiile ulterioare ale sistemului de operare. Ca urmare, ar trebui să vă faceți un obicei din a instala toate actualizările pe care vi le servește Apple în beta. Ideal ar fi să petreceți timp și pentru a oferi feedback sau pentru a sesiza probleme prin intermediul aplicației Feedback Assistant. Nu uitați să faceți un backup la toate datele voastre, dacă instalați un sistem de operare în beta pe sistemul vostru principal.

Citește și:
Sursa: Engadget