Lupta asistenților virtuali: Google Assistant vs Siri

În continuare este destul de dificil să interacționați cu un asistent virtual în limba română, dar asta nu înseamnă că nu merită să vedeți nivelul actual al acestor artificiii software într-o comparație: Google Assistant vs Siri.

Timp de câțiva ani, eforturile celor de la Google în materie de asistenți virtuali s-au reflectat în Google Now. Respectiva aplicație făcea o treabă destul de bună în majoritatea circumstanțelor, dar pentru primele telefoane lansate sub brandul companiei, gigantul a optat pentru un software complet diferit. Noul asistent virtual poartă numele de Google Assistant și, deși există aritificii la care puteți apela pentru a-l instala pe alte dispozitive decât Google Pixel sau Google Pixel XL, nativ, rulează doar pe acelea.

În orice caz, degeaba vorbim de un nou asistent virtual, dacă nu îl comparăm cu soluțiile care erau deja pe piață. Cea mai importantă opoziție vine de la Apple sub forma Siri, de aici și nevoia pentru aceste test comparativ realizat de Marques Brownlee pe YouTube.

Testul efectiv nu este unul foarte elaborat, dar s-ar putea să fie foarte similar cu cel pe care l-ați face și voi acasă. În definitiv, în afară de a adresa aceleași întrebări ambilor asistenți virtuali este greu de spus ce ați mai putea face.

Când vine vorba de lansat aplicații, setat notificări sau executat calcule rapide, Siri pare să aibă un avantaj față de Google Assistant. Când vine însă vorba de oferirea rapidă a unor informații pe care în mod uzual le găsiți online, soluția celor de la Google face o treabă minunată. Dacă vreți să știți președintele Americii, Siri inițiază o căutare online care durează un pic. Pe de altă parte, Google Assistant vă spune imediat că vă referiți la Brack Obama. La întrebarea cât de înalt este, creația gigantului din Mountain View și-a dat seama că ați inițiat o conversație și v-ați referit la Obama, oferindu-vă imediat răspunsul. Siri a avut nevoie întrebarea completă pentru a vă oferi răspunsul – Cât de înalt este Barack Obama.

În definitiv, testul este destul de interesant și ar fi păcat să nu vedeți integral clipul. Din păcate, nu cred că cineva va migra de la o platformă la alta doar dragul eficienței Siri sau Google Assistant.

Alexandru Puiu
07:44 25.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video