LG G5 este primul smartphone de top ușor de reparat

LG G5 este primul smartphone de top ușor de reparat

Deja de câțiva ani, orice gadget de top demontat de cei de la iFixit pare imposibil de reparat. Se pare însă că LG G5 este excepția de la regulă, și nu trebuie să vă chinuiți prea mult pentru a-l dezasambla.

Nu trebuie să fiți experți în tehnologie pentru a vedea că noile smartphone-uri sunt din ce în ce mai subțiri, mai performante și mai atrăgătoare. Astfel de particularități se reflectă însă în procese de fabricație laborioase care descurajează un utilizator casnic să încerce să repare cel mai mic defect sau să schimbe vreo componentă. Se pare însă că mai există și companii care, spre surprinderea tuturor, vor să ne facă viața mai ușoară în cazul în care am făcut vreo greșeală și am trecut noul nostru telefon printr-un experiment eșuat de anduranță.

În cazul în care vă gândeați ca următorul vostru telefon să fie un pic mai ușor de reparat și, implicit, un pic mai ieftin de transpus într-o stare funcțională, conform celor de la iFixit, LG G5 se încadrează de minune în această categorie. Spre deosebire de orice alt smartphone high end demontat în ultimii ani, noul LG G5 a obținut un scor foarte generos de 8 puncte din 10 la capitolul ușurință de a fi reparat. Pentru a avea o referință cât se poate de relevantă, aveți în vedere că Samsung Galaxy S7, în urma aceluiași test, a beneficiat de nota 3 dintr-un maxim de 10. Până și un iPhone 6S lansatată la finalul anului trecut are nota 7 din 10, în contextul în care procesul de dezasamblare era deja perfecționat de la iPhone 6.

La capitolul particularități, LG G5 a fost lăudat pentru designul său modular ce se reflectă într-o ușurință sporită de a schimba bateria atunci când rămâneți fără energie. Utilizarea de lipici de unică folosință a lipsit aproape cu desăvârșire în cazul G5 și nici șuruburi nu au fost găsite prea multe. În plus, cele care au fost găsite, sunt de tip Philips #00, fiind foarte comune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: