04 aug. 2016 | 23:25

JBL Reflect Aware sunt primele căști cu USB Type C în loc de jack

ACTUALITATE
JBL Reflect Aware sunt primele căști cu USB Type C în loc de jack

Într-o perioadă în care din ce în ce mai multe telefoane includ porturi USB Type-C de încărcare, noile căști JBL Reflect Aware dau startul unui nou trend.

În contextul care portul USB Type-C este reversibil și aduce pe Android aceeași funcționalitate de care se bucură posesorii de iPhone încă de la iPhone 5, este doar o chestiune de timp până când majoritatea producătorilor de telefoane îl vor folosi în locul clasicului micro-USB. În același timp, deși Samsung a făcut glumițe pe marginea acestui subiect la lansarea Galaxy Note 7, vom vedea din ce în ce mai multe smartphone-uri care nu includ o ieșire stereo de căști. Aceste două particularități au dat de fapt naștere primei perechi de căști care nu are nevoie decât de un port USB Type-C liber pentru funcționare.

JBL Reflect Aware au fost anunțate pentru prima oară în luna aprilie a acestui an, la lansarea HTC 10, ca o formă a unui parteneriat între JBL și HTC. La momentul respectiv însă, nu au fost făcute publice detalii legate de disponibilitate sau preț. În schimb, toate acestea le aflăm acum.

Ilustrate mai sus, căștile arată foarte bine și par a include un sistem de prindere în ureche destul de eficient. Dotate cu un sistem de noise cancelling performant, nu sunt foarte accesibile. Prețul lor fiind de 200 de dolari pe website-ul celor de la HTC. Pe fir, ca orice alt căști in-ear recent, incorporează un microfon omnidirecțional, butoane pentru ajustarea volumului și preluarea/inchiderea de apeluri telefonice. În funcție de preferința personală, puteți achiziționa noile JBL Reflect Aware pe culorile alb sau negru.

Este foarte important să rețineți că, în cazul în care vă încântă în mod special aceste cășit JBL, nu le puteți folosi decât împreună cu un telefon dotat cu un port USB Type-C. În descrierea oficială, nu se menționează nici măcar compatibilitatea cu notebook-uri dotate cu același port, precum recentul MacBook sau Google Pixel.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele