19 aug. 2016 | 15:08

Cât de greu de reparat este Samsung Galaxy Note 7

ACTUALITATE
Cât de greu de reparat este Samsung Galaxy Note 7

În cazul în care te întrebai cât de greu e de reparat un Samsung Galaxy Note 7, cei de la iFixit au un răspuns.

Pentru a nu fi noi nevoiți să facem asta, cei de la iFixit și-au format un obicei din a dezmembra dispozitive și de a le da o notă pe o scară de la 1 la 10, evaluând cât de ușor sunt de reparat. 1 reprezintă cea mai mare dificultate de reparație, iar dispozitivele care obțin nota 10 sunt cele care sunt ușor de „readus la viață”.

Se pare că noul Samsung Galaxy Note 7 e o dezamagire din acest punct de vedere, obținând doar o notă de 4 pe scara iFixit. În traducere, este greu de reparat, iar unul dintre motive e faptul că bateria e lipită, iar sticla de pe față și de pe spate sunt foarte greu de înlocuit.

O altă nemulțumire legată de vârful de gamă e faptul că e prea ușor de zgâriat, având în vedere prețul. Galaxy Note 7 se zgârie destul de ușor, fiind suficientă o șurubelniță al cărei vârf are doar nota 3 pe scara de rezistență Mohs. Ca termen de comparație, este suficient să aruncăm o privire la Galaxy S7 Edge, telefonul lansat în luna aprilie a acestui an cedând unei presiuni de nota 5 scara Mohs.

Aproape în fiecare an, cei de la Corning fac un anunț legat de o nouă iterație de Gorilla Glass și noua iterație este mai rezistentă decât precedenta. Excepția de la regulă este versiunea numărul 5 implementă în Note 7. În cazul acesteia din urmă, s-a pus accentul pe rezistență la spargere sau crăpare, mai mult decât pe zgâriere. Poți citi mai multe despre asta și viziona clipul aici.