Cât de greu de reparat este Samsung Galaxy Note 7

Cât de greu de reparat este Samsung Galaxy Note 7

În cazul în care te întrebai cât de greu e de reparat un Samsung Galaxy Note 7, cei de la iFixit au un răspuns.

Pentru a nu fi noi nevoiți să facem asta, cei de la iFixit și-au format un obicei din a dezmembra dispozitive și de a le da o notă pe o scară de la 1 la 10, evaluând cât de ușor sunt de reparat. 1 reprezintă cea mai mare dificultate de reparație, iar dispozitivele care obțin nota 10 sunt cele care sunt ușor de „readus la viață”.

Se pare că noul Samsung Galaxy Note 7 e o dezamagire din acest punct de vedere, obținând doar o notă de 4 pe scara iFixit. În traducere, este greu de reparat, iar unul dintre motive e faptul că bateria e lipită, iar sticla de pe față și de pe spate sunt foarte greu de înlocuit.

O altă nemulțumire legată de vârful de gamă e faptul că e prea ușor de zgâriat, având în vedere prețul. Galaxy Note 7 se zgârie destul de ușor, fiind suficientă o șurubelniță al cărei vârf are doar nota 3 pe scara de rezistență Mohs. Ca termen de comparație, este suficient să aruncăm o privire la Galaxy S7 Edge, telefonul lansat în luna aprilie a acestui an cedând unei presiuni de nota 5 scara Mohs.

Aproape în fiecare an, cei de la Corning fac un anunț legat de o nouă iterație de Gorilla Glass și noua iterație este mai rezistentă decât precedenta. Excepția de la regulă este versiunea numărul 5 implementă în Note 7. În cazul acesteia din urmă, s-a pus accentul pe rezistență la spargere sau crăpare, mai mult decât pe zgâriere. Poți citi mai multe despre asta și viziona clipul aici.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: