Platforma Android nu este profitabilă pentru dezvoltatori

Platforma Android nu este profitabilă pentru dezvoltatori

Au trecut mulți ani de când avem acces la magazine virtuale pe iOS și Android, dar discrepanțele s-au păstrat în timp.

În contextul în care știm cu toții cât de mică este cota de piață a terminalelor cu iOS față de cele cu Android, studii precum cel ilustrat în imaginea de mai jos nu fac decât să ne confirme eficiența rețetei create de Apple în urmă cu câțiva ani. Indiferent cum vrei să percepi aceste valori, este clar faptul că utilizatorii de iPhone sunt mai predispuși să cheltuie bani pe aplicații, iar calitatea aplicațiilor disponibile face o treabă foarte bună în a justifica prețurile de achiziție.

În cel mai recent studiu publicat de App Annie, preluat de Cult of Android, putem vedea fără nici un fel de dubiu că aplicațiile de iOS sunt pe primul loc în materie de profit generat. La o privire mai atentă putem vedea că utilizatorii de iOS au cheltuit aproape de două ori mai mulți bani pe aplicații decât cei care folosesc un smartphone sau o tabletă cu Android.  Partea interesantă este că această discrepanță nu mai este cauzată de faptul că posesorii de Androide își țin gadgeturile în ghiozdan. Aceștia din urmă descarcă de aproape două ori mai multe jocuri și programe decât cei care au investit într-un iPad sau iPhone. cele mai multe dintre ele sunt însă gratuite.

În principiu, se poate dezbate la infinit motivația din spatele acestui trend ciudat din piață, dar un lucru este sigur. Dacă sunteți un devoltator și stați în dilemă vizavi de platforma pe care să vă dezvoltați următoarea aplicație, orientați-vă către iOS. Se câștigă mai mulți bani, iar predispoziție de a plăti pentru conținut digital este mai mare.

download incasari ios vs android