Inevitabil, Apple nu mai vinde iPhone-uri ca pe vremuri

Inevitabil, Apple nu mai vinde iPhone-uri ca pe vremuri

Era doar o chestiune de timp până când Apple să scadă semnificativ ritmul vânzărilor de iPhone, iar fenomenul tocmai a fost confirmat prin rezultatele financiare pe ultimul trimestru.

O urmare a faptului că avem telefoane din ce în ce mai bune, este schimbarea lor din ce în ce mai rar. Ca urmare, în loc să ne cumpărăm un nou telefon în fiecare an sau la feicare doi ani, procesul de upgrade a devenit mult mai lent, iar cei de la Apple sunt printre primii care au asociat niște cifre acestui trend.

Apple, de la lansarea primului model de iPhone, a vândut mai multe telefoane în fiecare trimestru față de cele trei luni anterioare. Acum, situația nu mai este la fel de roz în Cupertino. Încasările pentru gigant au scăzut cu un fabulos 22.5%, în mare parte, din cauza iPhone-urilor. Sub nici o formă nu înseamnă că le merge rău celor de la Apple, doar că nu le mai merge la fel de bine.

Pe ultimul trimestru fiscal, Apple a generat încasări de 50,6 miliarde de dolari, în scădere de la 58 de miliarde de dolari, pentru aceeași perioadă a anului trecut. Deși aceste cifre nu sunt neapărat dezamăgitoare statistic, din punctul de vedere al investitorilor, acțiunile Apple nu mai sunt la fel de atrăgătoare.

,,E un moment greu de depășit, dar nu schimbă viitorul. Viitorul este luminos.” Încercând să mențină un ton optimist, CEO-ul Tim Cook și-a exprimat entuziasmul pentru ceea ce urmează să se întâmple. Față de cele 61 de milioane de iPhone-uri vândute în aceeași perioadă a lui 2015, respectiva valoare a scăzut acum la 51,2 milioane.

Tim Cook a avertizat că se va întâmpla acest fenomen încă de acum trei luni, pentru a-și pregăti acționari, dar asta nu ameliorează sub nici o formă impactul major al veșii. Cei de la Wall Street Journal au analizat situația în ansamblu și este pentru prima oară din 2003 când Apple a avut încasări mai mici decât în aceeași perioadă a anului anterior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI