Încărcătorul USB-C de la Nexus 5X și 6P ar putea arde alte telefoane

În ultimii ani a devenit mai evident ca niciodată că nu toate încărcătoarele de telefon sunt la fel, iar acum aflăm că cele livrate cu Nexus 5X sau Nexus 6P ar putea defecta iremediabil alte telefoane.

În principiu, este doar o chestiune de timp până când toate smartphone-urile cu Android vor ajunge să integreze un port USB Type-C pentru încărcare și sincronizare de date. Acestea sunt reversibile și facilitează un transfer de date mai rapid împreună cu o viteză mai mare de încărcare. Din păcate, primele încărcatoare compatibile cu noul standard se pare că sunt departe de a fi perfecte.

În urmă cu ceva timp, au mai apărut câteva informații controversate despre încărcătoare USB-C, dar acum este prima oară când respectivele dezbateri au ajuns să vizeze terminalele Google – Nexus 5X și Nexus 6P. Dovezile în această direcție au fost publicate de Nathan K, un YouTube care promite că se ocupă cu analiză și verificări independente.

Aparent, mai multe încărcătoare de priză livrate cu Nexus 5X și 6P sunt defectuoase și au toate șansele să vă ardă alte dispozitive USB-C, în cazul în care mergeți pe ideea că un singur încărcător este bun la toate gadgeturile cu încărcare prin USB. Conform testului imortalizat în clipul de mai sus, problema vizează în particular încărcătoarele produse de LG și Huawei. Din câte se pare, acestea nu sunt suficient de deștepte încât să-și dea de momentul în care să se oprească din livrat curent către smartphone. Asta înseamnă că, în loc să se oprească din încărcat atunci când s-a atins procentul de 100%, acestea încearcă în continuare să vă încarce telefonul cu consecințe dezastruoase.

Partea interesantă este că norocoșii care s-au trezit în pachetul de la Nexus 5X sau Nexus 6P cu un încărcător făcut de Google, nu sunt afectați. Acestea funcționează fără nici un fel de riscuri potențiale. Ca urmare, dacă vă aflați în posesia mai multor terminale cu USB-C și aveți nevoie de un încărcător în plus, ar fi bine să vă orientați către unul produs de Google.

Alexandru Puiu
09:57 05.08.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video