Google se mândrește cu impactul Chrome asupra bateriei

Deși Microsoft a atacat în câteva materiale promoționale consumul energetic al Google Chrome, se pare că îmbunătățile aduse browser-ului sunt benefice pentru autonomia unui laptop.

După cum ne-au obișnuit în ultimii ani, Microsoft a făcut eforturi semnificative anul acesta pentru a-și promova produsele într-un mod destul de agresiv. Indiferent dacă a fost vorba de Windows 10, Microsoft Edge sau Microsoft Surface, gigantul din Redmond a preferat să-și construiască întregul marketing atacând concurența, decât lăudându-și propriile produse. De curând s-a întâmplat cu un atac la adresa iPad Pro, dar în urmă cu câteva luni, într-un clip pentru promovarea Microsoft Edge, era criticat consumul excesiv de resurse al Google Chrome.

Deși este suficient să vă gândiți că este folosit de către cea mai mare parte a internauților pentru a vă da seama cât de bun este Chrome, cei de la Google tocmai au lansat un clip în care și demonstrează acest lucru. Nu de alta, dar gigantul din Mountain View a făcut eforturi semnificative în ultimii ani pentru a-și îmbunătăți browser-ul, iar printre altele, această evoluție se reflectă în autonomie sporită a gadgeturilor care îl rulează.

Cei mai importanți pași înainte în privința performanței Google Chrome au fost detaliați într-un articol intitulat ,,Chrome, mai rapid și mai prietenos cu bateria.” Respectivul editorial a fost publicat pe blogul oficial și a fost însolțit de clipul de mai sus.

În respectivul clip, după cum se poate vedea, este comparat consumul de resurse și impactul asupra autonomiei unor sisteme portabile a Chrome 46, lansat în urmă cu aproximativ un an și Chrome 53, ultima versiune. Conform specificațiilor oficiale, pe aceleași sisteme, noul Chrome reușește să redea conținut video 2 ore și 12 minute în plus pe site-uri gen Vimeo. Pe Mac-uri, de exemplu, Chrome a ajuns să consume cu 33% mai puține resurse indiferent de activitatea voastră online, de la navigat pe Facebook și vizionat clipuri, până la citit știri. Dacă nu aveți ultima versiune de Chrome, nu ezitați să o descărcați de pe chrome.google.com.

Alexandru Puiu
13:27 07.09.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video