Explozia rachetei lui Elon Musk a distrus satelitul Facebook care ar fi dat internet Africii

Explozia rachetei lui Elon Musk a distrus satelitul Facebook care ar fi dat internet Africii

O rachetă operată de compania aerospațială SpaceX, deținută de vizionarul Elon Musk, a explodat pe rampa de lansare din Cape Canaveral-Florida, în timpul unui test.

Nu este prima rachetă Falcon 9 care explodează, dar, de data asta, au existat „victime” colaterale. Din fericire, nu a fost niciun om rănit. În timpul exploziei, un satelit al Facebook a fost afectat, iar Mark Zuckerberg și-a exprimat dezamăgirea într-o declarație publicată pe contul personal. Satelitul distrus făcea parte din inițiativa Facebook și Eutelsat Communications de a asigura internet în Africa, potrivit Bloomberg.

Pe contul său de Facebook, Mark Zuckerberg, aflat la momentul respectiv în Africa, a scris următoarele: „Cum sunt aici în Africa, sunt profund dezamăgit să aud că lansarea SpaceX a eșuat, distrugându-ne satelitul, care putea oferi conectivitate la atât de mulți antreprenori și la restul lumii de pe întreg continentul. Din fericire, am dezvoltat și alte tehnologii precum Aquila, care vor conecta oamenii. Rămânem angajați în misiunea noastră de a conecta pe toată lumea și vom continuă să lucrăm până când toți o să aibă oportunitățile pe care acest satelit le-ar putea oferi”.

SpaceX a încercat să explice eșecul printr-o anomalie a rachetei, într-un status pe Twitter:

Totuși, pentru că uneori n-avem de ales și trebuie să facem haz de necaz, recomandăm pentru amuzament această conversație „super reală” între Elon Musk și Mark Zuckerberg, publicată de Tech Crunch. Nouă ne-a smuls un zâmbet:

Conversatie Zuckerberg si Musk

Citește și: