Există o companie care vrea să readucă decedații la viață cu ajutorul inteligenței artificiale

Există o companie care vrea să readucă decedații la viață cu ajutorul inteligenței artificiale

În cărți, filme și seriale, atunci când oamenii învie, sunt fie vampiri, fie zombi. O companie numită Humai vrea să transforme în realitate scenariul acesta, dar fără zombi, vampiri sau alte ființe supranaturale implicate.

Compania speră ca, până în 2045, să utilizeze inteligența artificială pentru a readuce morții la viață înghețându-le creierele, pentru a le implanta ulterior în corpuri artificiale. Josh Bocanegr, cel care deține compania, spune că vrea chiar să găsească o o modalitate de a salva creierele oamenilor înainte de moarte, folosind criogenarea. Dacă ideea îți sună familiar, probabil îți amintești că Walt Disney și Ted Williams și-au dorit să treacă prin această procedură. Desigur, nu a mers prea bine, iar oamenii de știință nu văd cu ochi prea buni nici planurile lui Bocanegr, potrivit Yahoo! Health.

Subiectul a fost dezbătut la London Interactivity Society (LIS), iar concluzia a fost că e ilogic, deși nu imposibil, raportat la ceea ce știm despre creierul uman. Desigur, dincolo de asta, se pun și numeroase probleme de ordin moral. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această idee, dar dacă vrei să vezi un film pe o temă similară, recomandăm Self/less.

Oamenii de știință lucrează, de asemenea, la transferarea personalității umane în corpuri non-biologice, cu scopul de a extinde viața până la eternitate. Poate ne vine greu să credem că, în viitorul nu tocmai îndepărtat, ne vom afla în ipostaza de a alege să trăim veșnic sau să ne limităm la o viață obișnuită de om.

Dimitri Itskov, un mogul media, a împărtășit planurile sale de a crea întocmai o astfel de tehnologie, întâi printr-un robot controlat de creierul uman, apoi prin transferarea efectivă a creierului uman într-un robot humanoid.Ultimul pas ar fi încărcare unei conștiințe umane într-un creier artificial. Itskov crede că toate acestea vor fi posibile în maximum 30 de ani. Ipoteza aceasta e extraordinară și înfricoșătoare în același timp.Dacă ne gândim mai bine, panta aceasta e deja explorată de oamenii de știință. DARPA deja lucrează la un robot controlat de creierul uman, prin intermediul programului Avatar (care, întâmplător, coincide cu numele proiectului lui Itskov).

Citește și: