Un film al DARPA din 2001 a prezis evoluția tehnologiei din zilele noastre [VIDEO]

În 2001, mulți dintre noi ne imaginam că vom avea mașini zburătoare în următorii 10 ani. Totuși, oamenii de știință de la DARPA au fost mai realiști și au anticipat foarte bine evoluția tehnologiei.

DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) este o agenție a Departamentului Apărării al Statelor Unite, care are rolul de a dezvolta noi tehnologii pentru forțele armate. A fost înființată în 1958 ca o replică la dezvoltarea tehnologică a URSS.

Se pare că cei de la DARPA au abilități foarte bune de futurologi, altfel nu se explică previziunile timpurii legate de lumea modernă pe care agenția le-a adus în atenție acum mai mult de 10 ani. Într-adevăr, o parte din idei erau deja în dezvoltare sau populare în filmele SF, dar în filmul Strategic Cyber Defense, care aparține DARPA, poți vedea la ce s-au gândit ei că vom avea.

[readmore]

Sunt incluse câteva tehnologii moderne, cum ar fi touchscreen-urile, interfețele activate prin comandă vocală de tipul „OK Google”, analizele comportamentale avansate, traducerile în timp real și apărarea cibernetică automată. În videoul de mai jos poți observa și alte concepte cel puțin la fel de interesante.

12:12 15.05.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video