Elon Musk explică modul în care Trump ar putea ajuta Tesla

Elon Musk explică modul în care Trump ar putea ajuta Tesla

Oamenii își fac griji în legătură cu atitudinea lui Trump față de business-uri precum Tesla. Totuși, Elon Musk crede că nu există niciun motiv de îngrijorare.

Musk spune că Tesla ar putea căpăta chiar un avantaj competitiv, dacă Trump elimină creditele de poluare Zero Emission Vehicle (ZEV). Problema s-a pus astfel pentru că Trump a spus de mai multe ori că nu crede în încălzirea globală și și-a manifestat dorința de a renunța la Acordul de la Paris privind clima, potrivit Gizmodo. Evident, oamenii s-au gândit că sunt șanse mari să elimine și programul de creditare ZEV.

California Air Resources Board (CARB), împreună cu alte nouă state, au mandate ZEV. Asta înseamnă că toate companiile auto au un număr fix de mașini cu zero emisii pe care trebuie să le vândă. 4.5% din totalul maşinilor vândute de un constructor până în 2018  trebuie să fie electrice. Producătorii care nu strâng pe cont propriu suficiente credite ZEV, le pot procura de la alte companii, care au un surplus.

De exemplu, Tesla a adunat 139 de milioane de dolari din credite de poluare. Din cauza modului în care funcționează programul, există credite ZEV excedentare pe piață, iar asta îngreunează intenția Tesla de a le vinde și de a obține un profit din asta.

Musk a vorbit în august despre problemele programului ZEV, de care este foarte nemulțumit: „Standardele sunt foarte joase…Companiile auto mari fac lobby pentru a opri CARB din creșterea mandatului pentru creditele ZEV, ceea ce chiar ar fi trebuit să facă”. CEO-ul Tesla crede că soluția e ca guvernul să încurajeze producția de vehicule sustenabile, potrivit Business Insider.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: