14 nov. 2016 | 12:27

Donald Trump spune că popularitatea online e mai importantă decât banii

ACTUALITATE
Donald Trump spune că popularitatea online e mai importantă decât banii

Știm că declarația din titlu e aproape ironică, având în vedere faptul că Donald Trump e una dintre cele mai detestate figuri din online în acest moment.

Desigur, faptul că o mulțime copleșitoare de oameni i se opune nu exclude faptul că există și o mulțime de oameni care îl susțin. Oricum ar fi, politica nu se face pe Facebook, dar acest lucru a fost dezbătut pe larg în editorialul pe care îl găsiți aici.

Într-un interviu de o oră, pe care îl puteți asculta aici, Donald Trump și-a expus succesul într-un mod neașteptat: a spus că reușita campaniei sale se datorează popularității pe care a dobândit-o în social media. „Faptul că am o asemenea putere pe Facebook, Twitter, Instagram, etc. cred că m-a ajutat să câștig toate aceste curse, deși alții au cheltuit mult mai mulți bani decât mine”.

Ce e drept, campania lui Trump a costat cu sute de milioane de dolari mai puțin decât cea a contracandidatei Clinton. De asemenea, banii investiți au fost cheltuiți în moduri neconvenționale. Mai exact, pe șepci cu celebrul slogan „Make America great again”.

Totuși, suntem încă sceptici în ceea ce privește imaginea pozitivă pe care și-a construit-o în online. A fost implicat într-o mulțime de scandaluri, cum ar fi cel cu tweet-urile vechi (282 la număr) în care Trump a insultat oameni, locuri sau lucruri, care a ocupat prima pagină în New York Times. Totuși, în final, a ieșit câștigător, în ciuda faptului că Hillary Clinton a cheltuit 1,3 miliarde de dolari pe campanie, așa că putem să îi dăm dreptate în legătură cu acest subiect.