E oficial, Netflix mărește prețurile luna viitoare

E oficial, Netflix mărește prețurile luna viitoare

Prețurile la Netflix nu au fost niciodată foarte mici, dar începând cu luna viitoare se vor mări.

În cazul în care ați amânat de o lungă perioadă de timp să vă abonați la Netflix, ar fi bine să o faceți acum, dacă nu cumva vreți să fiți obligați să plătiți câțiva lei în plus pentru serviciul de streaming.

Netflix are un sistem foarte interesant de mărire a prețului la abonamente. Pentru a atrage noi clienți și a-i fideliza pe cei existenți, pentru o perioadă de timp destul de lungă, o creștere de preț nu este simțită de toată lumea. Pot trece chiar și câțiva ani până când întregul set de clienți ai serviciului de streaming au de suferit.

În orice caz, după ce Netflix a mărit anul trecut prețul abonamentului standard de la 8 la 9 dolari în SUA și de la 8 la 9 euro în Europa, mulți utilizatori au fost privilegiați. Din păcate, creșterea de preț ce urmează să fie introdusă luna viitoare va afecta întreaga bază de clienți și va duce tariful pentru planul standard până la valoarea de 10 dolari în SUA și 10 euro în Europa. Creșterea utilizatorilor din Regatul Unit va fi de doar 50 de penny.

Aceasta este prima oară când Neflix mărește prețul pentru clienții existenți, după ce a confirmat în luna mai 2014 că, timp de doi ani, acei utilizatori nu vor suferi nici o creștere de tarif. Având în vedere că luna viitoare se fac doi ani de la respectivul anunț, gestul nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră. Doar în Statele Unite, creșterea de preț va afecta aproximativ 17 milioane de abonați.

Cea mai mare parte a banilor adunați se vor reflecta în generarea de conținut original, precum House of Cards sau Orange is the New Black. În plus, vor fi achitate drepturile de autor pentru distribuția de noi filme care apar în fiecare an.

Citește și: