E (aproape) oficial: Apple lucrează la o mașină autonomă

E (aproape) oficial: Apple lucrează la o mașină autonomă

Deja de câțiva ani, discutăm de mașini autonome produse de Apple. Până la această oră însă, toate acelea au fost zvonuri.

Din momentul în care a devenit oficial faptul că Apple are niște depozite de cash fabuloase, au început să apară numeroase speculații legate de noile proiecte în care respectivii bani vor fi investiți. Printre ele s-a numărat și posibilitatea realizării unor mașini autonome.

Cu toate că până acum s-a format un munte de dovezi circumstanțiale în această direcție, inclusiv angajări și demisii, nici un director Apple nu s-a aruncat să afirme că o mașină cu mărul mușcat are vreo șansă să devină realitate. Prima referință către acest proiect, deși într-o formă destul de abstractă, a fost inclusă în urmă cu câteva zile într-o scrisoare adresată autorităților regulatorii din Statele Unite. În respectivul document este formulat un feedback la niște propuneri despre o nouă tehnologie.

Foarte mulți au ajuns să considere că Apple are puterea financiară necesară și determinarea pentru a deveni un concurent serios pentru Tesla. Ca în cazul companiei conduse de Elon Musk, compania fondată de Steve Jobs ar fi urmat să lanseze în următorii ani un bolid premium alimentat exclusiv electric și dotat cu un algoritm performant de inteligență artificială. Acesta din urmă ar fi fost responsabil de deplasarea fără intervenție umană. Toate acele eforturi erau unificate în spatele Project Titan.

Conform celui mai nou set de informații pe marginea acestui subiect, se pare că Apple a renunțat la proiectul unei mașini autonome create de la zero și, în schimb, se va axa pe software. Va fi vorba de un sistem de operare comercializat producătorilor actuali de autovehicule. Formularea folosită de directorul Steve Kenner din cadrul Apple, este cât se poate de clară. Apple ,,investește puternic în studiul rețelelor neurale și în automatizări, iar noi suntem entuziasmați în privința potențialului sistemelor automate în diverse domenii, inclusiv mijloace de transport.”

Cu alte cuvinte, sunt șanse foarte mici să vedem o mașină Apple pe străzi în anii ce urmează, dar avem toate șansele ca gigantul din Cupertino să înceapă o colaborare pe acest domeniu cu producători consacrați.

Sursa: Ubergizmo