09 ian. 2016 | 09:00

După telefoane și ceasuri, Samsung propune televizoare modulare

ACTUALITATE
După telefoane și ceasuri, Samsung propune televizoare modulare

Se fac doi ani de când am început să discutăm de smartphone-uri modulare. Deși nu s-a materializat nici unul, Samsung a demonstra la CES 2016 primul TV modular.

La CES 2016 în Las Vegas, anul acesta au fost detaliate un amalgam de produse inovative, tehnologii revoluționare și concepte futuriste. Chiar dacă unele dintre ele nu se vor apărea pe piață prea curând, acestea întruchipează indicii clare pentru ceea ce urmează să vedem în câțiva ani.

Pentru a pune la un loc toate modurile în care Samsung vede viitorul televiziunii, a creat la CES un stand intitulat Future TV Zone. În contextul respectiv, compania sud coreeană a demonstrat câteva produse pe care nu le vom putea cumpăra decât peste câțiva ani, indiferent cât de atrăgătoare sunt chiar și la ora actuală.

[related]

Unul dintre proiectele futuriste, pe care îl puteți vedea demonstrat în acțiune în clipul de mai sus, este un TV modular. Format din mai multe panouri borderless, fără nici un fel de ramă pe trei dintre cele patru laturi, un astfel de TV vine la pachet cu abilitatea de a se demonta și monta în așa fel încât să încadreze cât mai bine conținutul redat.

Pornind de la acest concept, se poate transforma dintr-un TV în format panoramic într-unul potret fără nici un fel de intervențe din partea utilizatorului. La fel de bine, poate trece dintr-un TV cu un raport de aspect 16:9, ce se pretează pentru majoritatea fluxurilor video HD și Full HD, în 21:9, pentru filmele clasice de la Hollywood.

Având în vedere că vorbim de tot mai multe gadeturi modulare în ultima perioadă, un TV cu un astfel de grad aproape absurd de flexibilitate nu mi se mai pare ieșit din comun. Din păcate, cel puțin momentan, costurile pentru un astfel de televizor sunt foarte mari, tocmai din acest motiv, Samsung la încadrat la Future TV Zone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele