28 dec. 2016 | 08:10

Das Keyboard 5Q e prima tastatură conectată la internet

VIDEO ACTUALITATE

Prin intermediul Das Keyboard 5Q, amatorii de tastaturi mecanice pot primi diverse notificări direct pe taste și pot interacționa mai ușor cu serviciile online preferate.

Timp de foarte mulți ani, tastaturile mecanice au venit la pachet cu un singur avantaj. Era vorba de mecanismele din spatele tastelor efective. Acelea îți oferă un confort sporit la tastare, măresc precizia, iar prin intermediul sunetului un pic mai agresiv s-ar putea să îți confere un confort psihologic deosebit. O companie foarte importantă din acest domeniu a decis însă că o tastatură mecanică poate fi capabilă de mult mai multe lucruri.

Pornind de la acest principiu, a fost creată Das Keyboard 5Q. Creația ilustrată în clipul de mai sus a fost dezvăluită pentru prima oară în luna iunie a acestui an. La momentul respectiv, era însă doar un proiect ce căuta să obțină finanțare pe Kickstarter. Deși ne referim la un gadget destul de scump, amatorii de switch-uri mecanice la taste au îmbrățișat cu entuziasm ideea unei tastaturi mecanice conectate la internet.

Primul pas a fost obținerea finanțării pe Kickstarter. Acum, Das Keyboard 5Q a devenit un produs de serie, iar cele mai noi detalii despre noua tastatură le vom afla la CES în câteva săptămâni. Ca funcționalitate, tastatura nu include vreun display pentru afișarea de notificări. În schimb, mesajele importante sunt transmise prin intermediul tastelor luminate.

În funcție de preferințele voastre și de lucrurile care sunt importante pentru voi, puteți opta ca o anumită tastă să înceapă să clipească atunci când primiți un mail. Puteți defini o alternanță de culori pe o altă tastă care să ilustreze că vă apropiați de un termen limită la un proiect. Dacă vă pricepeți la programare, va exista și un API public pe care îl puteți folosi pentru a conecta respectivele luminițe la o varietate foarte mare de servicii online sau aplicații terțe.

Prețul pentru Das Keyboard 5Q este de 229 de dolari, iar dacă nu vi se pare prea mare, puteți face o precomandă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele