Das Keyboard 5Q este cea mai deșteaptă tastatură creată vreodată

Menită probabil să fie cea mai deșteaptă și avansată tastatură creată vreodată, Das Keyboard caută să obțină finanțare pe Kickstarter pentru a se materializa într-un produs comercial.

Cei de la Das Keyboard au lungă experiență când vine vorba de tastaturi mecanice menite să trezească invidia prietenilor, dar dacă ați simțit vreodată că ați investit prea puțin într-o tastatură, în curând veți avea o altă opțiune exorbitantă.

În cazul în care vă numărați printre cei care au suficient de mult timp liber încât să-și personalizeze la extrem experiența oferită de o tastatură, Das Keyboard 5Q ar putea fi clasificată ca fiind gadgetul perfect. În definitiv, nu auzi în fiecare zi de o tastatură conectată la cloud, cu care poți interacționa din celălalt capăt al lumii și care poate afișa un amalgam de informații utile prin intermediul unor LED-uri ascunse în spatele tastelor efective.

În speranța că va obține 100.000 de dolari pe Kickstarter, sumă ce aproape că a fost dublată la momentul redactării acestui material, Das Keyboard 5Q include niște elemente de funcționalitate pe care nici în cele mai năstrușnice cazuri nu le-ați asociat cu o tastatură. Fiecare tastă individuală poate fi colorată manual prin internet, dacă nu cumva optați pentru ca aceasta să-și preia informațiile dintr-o bază de date și să vi le reflecte în aceleași LED-uri. De exemplu, puteți vedea direct pe taste dacă ați luat un examen la care așteptați răspuns de mult sau puteți folosi tastele numerice pentru a ilustra încasările companiei la care lucrați.

Switch-urile speciale din spatele tastelor mecanice sunt unele dintre cele mai bune disponibile pe piață, dezvoltate de Omron din seria Gamma Zulu. Cu o cursă de aproximativ 1,5 milimetri, ideală pentru o viteză sporită, acestea suportă aproximativ 100 milioane de apăsări. Până și benzile RGB de LED-uri din spatele fiecărei taste sunt semnificativ mai puternice decât la alte tastaturi similare, deși nu sunt convins că acesta este un lucru bun.

Alexandru Puiu
10:45 01.07.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video