13 mart. 2015 | 06:58

Das Keyboard 4 este o tastatură mecanică pentru Mac-uri

ACTUALITATE
Das Keyboard 4 este o tastatură mecanică pentru Mac-uri

Pentru cei care îşi doresc una dintre cele mai performante tastaturi pentru noul lor Mac, de acum există Das Keyboard 4.

Indiferent câţi ani vor mai trece şi cât de mult vor evolua şi desktop-uri, nimic nu se va compara cu experienţa generată de utilizarea unei tastaturi mecanice. Deşi preţul unor astfel de gadgeturi este cu mult peste medie, sentimentul pe care îl ai la apăsarea fiecărei taste şi la auzul respectivului clinchet te face pur şi simplu mai eficient la redactare.

Dacă vă număraţi printre membrii acestei tabere, o nouă tastatură anunţată zilele trecute s-ar putea să vă încânte enorm. Este vorba de Das Keyboard 4 Professional Mechanical Keyboard for Mac. Această creaţie este o reiteraţie a unui model lansat iniţial cândva în 2014 dar doar pentru utilizatorii de PC-uri. În principiu, diferenţele dintre cele două nu sunt majore, dar vor fi totuşi prezente cele câteva taste speciale pe care le găsiţi doar la Mac-uri. Aranjamentul general al tastelor este realizat în conformitate cu layout-ul standard creat de IBM în urmă cu câteva zeci de ani, doar că în locul tastei Windows există ALT/Option şi o tastă suplimentară FN. Pentru anduranţă pe termen lung, designul tastaturii mecanice include un panou din aluminiu eloxat pe partea superioară, în timp ce switch-urile din spatele fiecărei taste în parte foloseşte contacte aurii. Bonus, Das Keyboard 4 mai include controale multimedia şi două porturi USB 3.0 pe care le puteţi folosi la orice.

Din start, această tastatură premium va fi disponibilă în două variante, cu switch-uri Blue sau Brown, în funcţie de preferinţa personală. Dacă sunteţi convinşi că acesta este cel mai atrăgător cadou pe care vi-l puteţi face singuri în următoarea perioadă, pregătiţi-vă să cheltuiţi 175 de dolari pe website-ul producătorului şi să o aşteptaţi acasă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele