Cum schimbi parola la iPhone sau o dezactivezi

Cum schimbi parola la iPhone sau o dezactivezi

Securitatea smartphone-ului, în contextul volumului semnificativ de informații pe care îl avem pe el, nu ar trebui să fie opțională. Astfel, ar fi bine să știi cum schimbi parola la iPhone în mod regulat.

În continuare, foarte mulți dintre noi, din diverse motive, nu au un cod de securitate la telefon, nici măcar un pin de patru cifre. Cei de la Apple, luând însă în calcul datele sensibile pe care le avem pe telefoane, au introdus opțiuni din ce în ce mai elaborate pentru securizare a iDevice-urilor.

Pe lângă introducerea unui cod la momentul configurării inițiale a telefonului, ar fi totuși recomandabil să ai în vedere și cum schimbi parola la iPhone la intervale regulate de timp.

Acest proces este recomandabil mai ales dacă ai împărtășit-o mai multor persoane și dacă, în cea mai mare parte a timpului, oricum folosești senzorul de amprentă TouchID pentru deblocare.

Procesul de schimbare a opțiunilor de securitate la iPhone se regăsește în meniul Settings sau Configurări din ecranul principal la secțiunea Touch ID și cod de acces. Pentru a o accesa, în mod inevitabil, trebuie introdusă vechea parola. Nu puteți trece de acest pas folosind Touch ID.

După ce aveți în fața ochilor meniul Touch ID și cod de acces, aveți mai multe opțiuni la dispoziție.

Una pe care nu v-aș recomanda să o folosiți este Dezactivați Codul. În cazul în care vreți să vindeți aparatul, este recomandabilă și necesită, din nou, introducerea vechiului cod.

Schimbați codul este dedesubt. Atingeți respectiva opțiune și, după ce ați introdus codul vechi, vi se va recomanda să introduceți un cod numeric format din șase cifre. Aveți însă și câteva alternativea ascunse în spatele butonului Opțiuni cod de acces. Puteți defini în continuare un cod pin de patru cifre, cum v-ați obișnuit sau o parolă mai complexă. Aceasta din urmă poate fi formată doar din cifre, doar din litere sau o combinație din cele două. După ce ați ales varianta dorită, introduceți parola nouă și confirmați-o printr-un tap în colțul din dreapta sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: