Cum știi dacă îți merg ultimele jocuri pe PC

Cum știi dacă îți merg ultimele jocuri pe PC

După ce ai investit o sumă semnificativă într-un computer de gaming, ar fi bine să afli cum știi dacă îți merge ultimele jocuri.

Cu toate că gamingul pe console este mai facil, pentru că faci o singură achiziție și cinci sau chiar zece ani te joci orice joc fără nici un fel de emoție, cu configurația hardware potrivită, același jocuri arată mai bine pe PC. Pe lângă faptul că există în continuare titluri care sunt lansate doar pe computer, în loc de Xbox sau PlayStation, experiența de gaming pe PC poate fi mai atractivă și mai portabilă. Dacă îți cumperi un laptop de gaming cu o configurație actuală, poți fi în tren sau pe avion, și poți experimenta ultimul Tomb Raider sau Street Fighter. Important este să ai în vedere cum știi dacă îți merg ultimele jocuri, înainte de a le cumpăra de pe Steam, GoG, Origin sau alte magazine virtuale.can-you-run-it-Cum știi dacă poți rula cele mai noi jocuri pe PC

Cum știi dacă îți merg ultimele jocuri pe PC

Răspunsul simplu la întrebarea de mai sus este să cauți cerințele de sistem pe internet și să faci o comparație cu ce ai tu în computer. Din păcate, dacă nu ești o persoană foarte tehnică sau nu poți să faci o comparație între o placă video NVIDIA și un AMD sau chiar și între procesoare Intel Core i5 de generații diferite, ecuația se complică semnificativ.

Alternativa este să apelezi la un serviciu precum Can You Run It. Accesibil gratuit la adresa systemrequirementslab.com/cyri , acest website îți scanează configurația hardware a computerului și, în câteva secunde, îți spune dacă sistemul pe care îl ai este suficient de puternic.

Procesul pe care trebuie să-l urmezi este relativ simplu, accesezi adresa de mai sus, cauți jocul dorit sau îl alegi dintr-o listă formată din cele mai populare titluri și apeși pe butonul Can You Run It. Imediat îți vor fi puse la dispoziție trei variante prin care poți trece mai departe. Prima implică utilizarea unei aplicații web, iar a doua necesită instalarea unei aplicații client pe PC. Cea de a treia, care nu ne interesează, implică listarea cerințelor de sistem.

Pe termen lung, cea mai bună soluție este să instalați aplicația client pe computer, deoarece o aveți acolo pentru totdeauna, iar dacă vă faceți un obicei din experimentat jocuri noi, ar fi bine să eficientizați un pic testul. După ce ați descărcat fișierul MSI, dați dublu click pe el și după câțiva pași veți fi instalat System Requirement Lab Detection. Acum, puteți reveni la website-ul Can You Run It pentru a afla dacă poți rula ultimul Call of Duty, Battlefield sau orice alt joc. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI