Cum ștergi contul de Facebook: dispari complet, dar îți păstrezi amintirile

Cum ștergi contul de Facebook: dispari complet, dar îți păstrezi amintirile
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
10:32 07.06.2016

Fiecare are motivele sale pentru care ar face un astfel de gest radical, dar este important să știi cum ștergi un contul de Facebook în momentul în care te-ai decis că vrei să renunți la rețeaua socială.

Pe Facebook îți regăsești prieteni vechi și împărtășești opinii pe diverse subiecte, participi la dezbateri și te lauzi pe unde ai fost în vacanță. În același timp însă, tot pe Facebook trebuie să faci față la mesaje agresive de la oameni pe care îi cunoști sau nu, iar dacă faci parte dintr-o minoritate, situația devine și mai gravă.

Din fericire, dacă știi cum ștergi contul de Facebook, s-ar putea să ai mai mult de câștigat și să-ți faci rapid viața mai frumoasă. Subit, vei avea mai mult timp liber să te plimbi sau să descoperi lucruri noi.

Înainte de ștergerea efectivă a contului, merită însă să începeți cu o copie de siguranță a tuturor postărilor pe face le-ați făcut vreodată pe rețeaua socială. Nu de alta, dar de-a lungul anilor, există posibilitatea să fi postat o grămadă de imagini pe care nu le mai aveți în altă parte.

În plus, s-ar putea să aveți niște mesaje de la persoane dragi pe care nu vreți să le pierdeți.

Pentru a face backup la tot ce aveți pe Facebook și pentru a șterge contul aveți nevoie, în primul rând, de un PC sau Mac. Din păcate, aceste procese nu se pot realiza printr-un browser mobil și nici din interiorul aplicației omonime, indiferent de platformă.

Folosind browserul vostru preferat, autentificați-vă pe Facebook.com cu numele de utilizator și parola existente. Faceți click pe triunghiul din colțul din dreapta sus al pagini pentru a accesa meniul de configurare și dați click pe Settings sau Configurări. În partea de jos a noii pagini veți găsi un buton marcat cu ,,Download a copy of your Facebook data.” Veți fi nevoiți să reintroduceți parola. Procesul de backup poate dura câteva ore sau câteva zile, iar la final veți primi un link pe email pe care îl puteți folosi pentru descărcarea tuturor informațiilor arhivate într-un singur fișier.

Răspunsul la întrebarea cum ștergi contul de Facebook este cât se poate de simplu și implică accesarea acestei adrese web: facebook.com/help/delete_account. Confirmați că sunteți siguri în ceea ce privește decizia și apăsați pe Delete My Account.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI