22 feb. 2016 | 11:35

Cum scapi de toate reclamele din uTorrent complet gratuit

TUTORIALE
Cum scapi de toate reclamele din uTorrent complet gratuit

În urmă cu câteva zile anunțam introducerea unui abonament pentru folosirea uTorrent fără reclame. Din fericire, există și o metodă gratuită pentru același scop. 

Folosesc uTorrent de mulți ani și în continuare mi se pare unul dintre cei mai eficienți clienți de torrent, fără a consuma multă memorie RAM și fără a integra un amalgam de opțiuni inutile. Interfața este una foarte simplă și din doar câteva clipuri ajungeți unde aveți nevoie. Pentru că există foarte multe programe cu o funcționalitate similară, îmi dau seama că ați putea folosi deja BitTorrent, BitComet sau o alternativă pentru același scop. Din punctul meu de vedere însă, uTorrent are șanse semnificative să fie mai sprinten.

Există însă o problemă majoră cu acest client de torrent și una care pe termen lung s-ar putea să devină semnificativ mai frustrantă. Are legătură cu un număr de câteva bannere de care ați fi tentați să credeți că nu puteți scăpa decât achiziționând varianta premium a programului. Aceasta din urmă costă 23 euro pe un singur an. Pe de o parte, uTorrent Pro mai include câteva funcții care s-ar putea să vă fie utile, precum un modul de scanare antivirus care vă scanează toate fișierele descărcate în timp real, preview pentru conținutul video în timpul descărcării și conversie a conținutului multimedia într-unul dintre formatele compatibile cu gadgeturile voastre preferate. În altă ordine de idei însă, dacă aveți nevoie doar de un client de torrent, fără alte brizbrizuri, varianta gratuită este suficientă.

utorrent fara reclame

De ce sunt problematice reclamele din uTorrent și cum scăpați de ele

În orice alte circumstanțe, reclamele dintr-o aplicație nu sunt neapărat obstructive. În cazul uTorrent însă, acestea nu fac doar trafic de date, dar vă și consumă resurse hardware inutil. Afectează timpul de pornire și închidere al programului, iar în cazul în care aveți o rezoluție foate mică a ecranului pe verticală s-ar putea să vă afecteze și abilitatea de a vedea o listă întreagă de fișiere torrent pe care le aveți la descărcat.

Dacă nu-l aveți deja, uTorrent poate fi descărcat gratuit de la această adresă, versiunea actuală poartă numele de uTorrent Stable 3.4.5 build 41712. Instalarea implică doar câteva click-uri pe Next și un pic de atenție pentru a debifa diverse oferte. Cel mai eficient ar fi să debifați tot. Eventual, lăsați în ultimul pas al instalării o icoană pe desktop, taskbar sau în bara de start, pentru a porni ușor programul ulterior.

Pentru a scăpa de reclame trebuie să intrați în meniul uTorrent – Options la secțiunea Preferințe/Preferences. În partea stângă a ecranului, accesați secțiunea Advanced. Din acest punct, este doar o chestiune de răbdare. Căutați fiecare element din lista de mai jos în colțul din dreapta sus și, printr-un dublu click pe numele său, asigurați-vă că în dreptul lui apare cuvântul False în loc de True. Lista include:

bt.enable_pulse

distributed_share.enable

gui.show_notorrents_node

offers.left_rail_offer_enabled

gui.show_plus_upsell

offers.content_offer_autoexec

offers.sponsored_torrent_offer_enabled

offers.featured_content.badge.enabled

offers.featured_content_notifications_enabled

offers.featured_content_rss_enabled

Tot în uTorrent mai există un meniu ascuns de setări pe care îl puteți activa doar ținând apăsat pe F2 sau Shift+F2 în momentul în care dați click pe același buton Advanced in Preferințe. Puteți fi siguri că l-ați activat corect dacă veți găsi la căutare unul dintre elementele de mai jos, pe care de asemenea trebuie să le dezactivați printr-un dublu click.

gui.show_gate_notify

gui.show_plus_av_upsell

gui.show_plus_conv_upsell

gui.show_plus_upsell_nodes

Confirmați cu un click pe Ok, după ce ați făcut toate aceste modificări și ar trebui ca totul să fie în regulă. Bannere ar trebui să dispară instant și nu ar trebui să mai întâmpinați niciodată un banner care să vă invite la un upgrade către versiunea Pro a programului. În cazul în care întâmpinați vreo problemă, urmați din nou cu atenție pașii. Ca fapt divers, există posibilitatea ca nu toate aceste opțiuni trecute în lista de mai sus să fie prezente în versiunea voastră de uTorrent, dar procentul ar trebui să fie de 90%.  Luând în calcul faptul că doar pentru a scăpa din reclamele din uTorrent prețul este de 5 dolari pe an, prin parcurgerea pașilor de mai sus, ați făcut economie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele