Cum folosești un iPhone cu butonul Home defect

Cum folosești un iPhone cu butonul Home defect

În situația în care nu mai funcționează butonul central al iDevice-ului, trebuie să știi cum folosești un iPhone cu butonul Home defect. Același tutorial se aplică și în cazul unui iPad.

Deși, la prima vedere, butonul central la telefonului sau tabletei voastre Apple pare foarte andurant, sunt multe situații în care s-ar putea să-i găsiți limita. Dacă l-ați expus la umezeală, condens, ați băgat unghia pe lângă el sau v-ați dat pur și smplu telefonul de pământ, singurul buton de pe partea frontală a unui iPhone se defectează. Soluția pe termen lung este să-l reparați, fie la un service Apple autorizat, fie la un service de telefoane în care aveți încredere.

Până când vei face o investiție semnificativă în înlocuirea acelui buton, e bine să știi cum folosești un iPhone cu butonul Home defect. În principiu, urmând pașii de mai jos, veți profita de o funcție destinată inițial persoanelor cu handicap ce a fost introdusă de câțiva ani în iOS.

De pe ecranul principal al iDevice-ului vostru, indiferent dacă aveți un iPad sau iPhone, intrați în Settings sau Configurări la secțiunea General. De aici, vă interesează funcția de Accesibilitate sau Accesibility. Atingeți butonul marcat AssistiveTouch din partea de jos a acestei pagini de meniu. Activați funcția prin bifa din partea de sus a acestui meniu. Cu un tap pe Customize top level menu sau Personalizați meniul superior puteți defini alte câteva funcții pe care să le activați cu ușurință prin intermediul AssistiveTouch, dar în majoritatea cazurilor, funcțiile implicite sunt cele mai uzuale.

Imediat va apărea pe ecran un buton foarte similar cu cel de Home. Dacă veți ține degetul apăsat pe el, îi puteți schimba poziția cu ușurință oriunde pe ecran. Îl atingeți o dată și veți putea activa mai multe funcții, printre care și cea a butonului Home, definit în limba română ca Buton principal. Tot din același meniu, printr-un tap pe Dispozitiv sau Device, puteți bloca rapid rotirea ecranului, puteți ajusta meniul sau, dacă nu vă funcționează butonul de Power, puteți bloca ecranul.

Citește și:
Etichete: