Cum faci să nu apară anumite notificări pe ecranul de blocare la iPhone

Cum faci să nu apară anumite notificări pe ecranul de blocare la iPhone

Au existat probabil multe situații în care ți-ai dorit să știi cum faci să nu apară anumite notificări pe ecranul de blocare la iPhone. Răspunsul este mai simplu decât ai crede.

Implicit, majoritatea aplicațiilor pe care le instalați vă servesc notificări pe ecranul de blocare la iPhone. În teorie, acelea vă sunt utile, deoarece vă ajută să știți imediat dacă s-a întâmplat ceva important pe Facebook sau în Pokemon Go. Problema survine în momentul în care ați lăsat telefonul nesupravegheat câteva minute și apare o notificare de la Tinder sau conținutul unui mesaj care vi se adresează doar vouă de pe WhatsApp, Facebook Messenger sau orice altă aplicație de chat.

În principiu, ideea de notificări sensibile variază de la persoană la persoană. Important este că aveți la dispoziție un set stufos de opțiuni prin care le puteți personaliza sau dezactiva complet. De exemplu, dacă aveți activată autentificarea în doi pași prin SMS pe un anumit serviciu online, ar fi recomandabil ca cineva care v-a furat telefonul să nu vadă conținutul mesajului de la Google, Yahoo sau Apple, fără să vă deblocheze telefonul.

În primul rând, trebuie să rețineți că cele câteva rânduri dintr-un email sau mesaj se regăsesc de cele mai multe ori sub forma de ,,previews” sau ,,message previews” în meniurile de configurări. Pentru a le dezactiva când vine vorba de aplicațiile Mail sau Mesage intrați Configurări/Settings la secțiunea Notifications și căutați aplicațiile cu pricina. Ar trebui să fie printre primele. Faceți un tap pe Mail și dezactivați Show Previews sau Afișare Previzualizări. Dacă aveți mai multe conturi de email instalate în telefon, repetați procedura pentru fiecare cont în parte. Faceți același lucru după ce ați făcut un tap pe Messages sau Mesaje tot din meniul Notificări.

În cazul tuturor celorlalte aplicații de la care nu doriți să vedeți notificări pe ecranul principal, asigurați-vă că, după ce le-ați ales din Settings – Notificări, este debifață opțiunea Show on lock screen sau Afișare pe ecranul de blocare. Dacă nu vreți să renunțați la notificări de la WhatsApp sau Facebook Messenger pe ecranul de blocare, dar v-ați dori să nu se mai vadă conținutul efectiv al mesajelor, trebuie să intrați în fiecare aplicație în parte. În WhatsApp, intrați la Setări în colțul din dreapta jos, faceți un tap pe Notificări și debifați funcția de Arată previzualizare sau Show Previews. În Facebook Messenger, faceți un tap pe Me în dreapta jos, alegeți Notifications și debifați Show Previews.

Citește și: