Cum creezi propriul buton pentru activat sau dezactivat WiFi

Cum creezi propriul buton pentru activat sau dezactivat WiFi

Cele mai multe laptopuri recente au un buton dedicat pentru activat sau dezactivat WiFi. Dacă respectiva tastă vă lipsește sau pur și simplu nu funcționează, vă puteți crea propria icoană pe desktop care să îndeplinească aceeași sarcină.

În majoritatea cazurilor în care vă folosiți sistemul portabil, aveți nevoie de o conexiune wireless de încredere pentru a naviga pe internet. Dacă vă aflați însă în tren sau în mașină și autonomia contează mai mult decât conectivitatea, ar fi bine să vă dezactivați conexiunea WiFi pentru a câștiga un pic de energie. Ideal ar fi să aveți și o cale rapidă prin care să activați placa de rețea WiFi în cazul în care ați ajuns acasă și nu vreți să dați prea multe clickuri pentru a intra din nou pe internet.

Dacă nu aveți o tastă dedicată sau un switch pe marginea laptopului pentru dezactivat WiFi, în primul rând trebuie să vedeți cum se cheamă conexiunea voastră wireless, în Network Connection. Cea mai rapidă cale de a ajunge acolo este să faceți click dreapta pe conexiunea voastră la rețea din taskbar, de lângă ceas și să alegeți Network and Sharing Center. În noua fereastră faceți un click în stânga sus pe Change Adapter Settings. În cazul nostru, conexiunea wireless poartă numele Wi-Fi, rețineți-l. Opțional, puteți face click dreapta pe respectiva conexiune și o puteți redenumi cu Rename în ceva simplu. wifi-nume-retea

După ce ați aflat numele pe care îl veți folosi în partea a doua a tutorialul, vom crea două scurtături pe desktop pe care le puteți folosi pentru activat sau dezactivat WiFi. Pentru a crea o scurtătură, faceți click dreapta în spațiu liber și optați pentru New – Shortcut. În noua fereastră, veți avea posibilitatea să creați o scurtătură către un program din PC. Voi veți tasta

netsh interface set interface name=”Wi-Fi” admin = disabled

unde Wi-Fi este numele rețelei voastre fără fir. Apăsați pe Next și introduceți un nume pentru noul vostru buton. Dezactivare WiFi sau Disable WiFi sunt niște denumiri potrivite. Apăsați pe Finish. Repetați procesul pentru a crea un al doilea buton folosind următoarea comandă.

netsh interface set interface name=”Wi-Fi” admin = enabled

având din nou grijă să înlocuiți Wi-Fi între ghilimele cu numele rețelei voastre wireless. După ce ați urmat acești pași, este suficient să dați dublu click pe fiecare buton pentru a activa sau dezactiva rețeaua wireless, cu mențiunea că aparent nu se va întâmpla nimic. Nu va apărea nici o fereastră pe ecran la dublu click, dar sarcina de activat sau dezactivat WiFi va fi îndeplinită.

Citește și: