Acesta este ”cel mai rapid router din lume”

Acesta este ”cel mai rapid router din lume”

Un nou gadget al celor de la Netgear este promovat ca fiind cel mai rapid router din lume. Intitulat Netgear Nighthawk X10, acesta are câteva abilități nemaiîntâlnite într-un astfel de aparat.

În contextul în care numărul gadgeturilor pe care le avem în casă la această oră a crescut exponențial, este cât se poate de normal să ne dorim cel mai rapid router din lume. În urmă cu 7 – 10 ani, singurul lucru care se conecta la rețeaua wireless din casă era un laptop sau, în cel mai fericit caz, două. La ora actuală, avem cu toți câteva laptopuri, smartphone-uri, tablete și televizoare inteligente. Toate acestea pun presiune pe routerul vostru clasic ce nu mai face față volumului exponențial de trafic.

Pornind de la scenariul de mai sus, încep să apară pe piață tot mai multe routere cu specificații impresionante. Mai ales când vine vorba de streaming de conținut multimedia, noul Netgear Nighthawk X10 AD7200 Smart Wi-Fi Router s-ar putea să fie cel mai rapid router din lume. Cel mai nou membru al familiei Netgear, inițiate în urmă cu trei ani, X10 pare să fie mai degrabă un server performant, decât un router banal.

Netgear Nighthawk X10 este construit în jurul unui procesor quad core tactat la 1,7 GHz, cel mai performant folosit până la această oră într-un router. În centrul atenției este o tehnologie inovativă intitulată Wave 2 Wi-Fi architecture. Practic, este compatibil cu noua generație de comunicații wireless 802.11ad ce promite până a 7,2 gigabiți pe secundă între dispozitive compatibile. Datorită cele mai noi versiuni de comunicații MU-MIMO, streamingul simultan de mai multe fluxuri video la calitate foarte bună de mai multe dispozitive, nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Dacă aveți o fascinație pentru crearea propriului server de conținut multimedia, acesta este și primul router din lume care incorporează un Plex Media Server. Asta înseamnă că nu mai aveți nevoie de un PC dedicat pentru transcodarea de conținut multimedia dintr-un format în altul, în funcție de dispozitivul de pe care inițiați redarea. Toate aceste sarcini sunt îndeplinite nativ de către un router, iar voi nu trebuie decât să conectați un hard disk extern cu filme la unul dintre porturile sale USB.

Dacă detaliile de mai sus nu erau suficient, Netgear Nighthawk X10 mai include o premieră. Este primul router din lume dotat cu un port de 10 gigabiți compatibil cu cele mai rapide conexiuni la internet prin fibră optică din lume. Prețul său este de 500 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo
Etichete: