Cum a ajuns Amazon să vândă CD-uri audio piratate

Cum a ajuns Amazon să vândă CD-uri audio piratate

S-ar putea ca cei mai mulți dintre noi să nu mai cumpere CD-uri audio. Chiar și în aceste condiții, este frustrantă descoperirea că Amazon comercializează CD-uri piratate.

Într-o perioadă în care majoritatea internauților optează pentru achiziția de conținut audio în format digital, creatorii de CD-uri piratate au devenit atât de profesioniști în realizarea discurilor, încânt sunt aproape imposibil de detectat. Cel puțin acesta ar putea fi un argument pentru gestul celor de la Amazon care oferă la prețuri insignifiant mai mici CD-uri audio piratate lângă alternativele digitale.

Dezvăluirea inițială pe marginea acestui subiect a fost făcută de cei de la Wall Street Journal în urma unui analize a asociației americane anti-piraterie RIAA. Aceștia din urmă și-au dat seama că prezența CD-urilor audio pirat într-o serie de magazine online respectate este foarte mare. Sub nici o formă, situația dezastruoasă nu se rezumă doar la Amazon.

Creatorii de discuri piratate, bootleggers, de cele mai multe din China, nu doar că reușesc să creeze discuri foarte similare cu cele originale, dar au învățat să le posteze pe magazine oficiale, gen Amazon, la prețuri puțin mai mici decât alternativele originale. Astfel, dacă diferența de preț nu este foarte mare, tentația de achiziție este mult mai mare, deoarece nu îți dai seama că ar fi ceva suspect. Pentru a înțelege amploarea problemei, aveți în vedere că, dintre 44 de discuri comandate de oficialii RIAA de pe Amazon, 18 erau falsuri piratate.

În cazul Amazon, cel puțin, problema este atât de râspândită din cauza modului în care își organizează inventarul. CD-uri audio de la terți, similare din punct de vedere vizual și cu același cod de bare, sunt puse la un loc cu cele originale pe care le vinde Amazon. În plus, printre rezultatele la căutări, alternativele de la terți sunt afișate lângă variantele originale într-o manieră care, din nou, nu atrage atenția.

Cei de la Amazon au luat foarte în serios această descoperire și au anunțat că vor lucra îndeaproape cu RIAA, distributorii și casele de discuri pentru a-și îmbunătăți eforturile anti-piraterie.

Citește și:
Sursa: Engadget
Etichete: