Chinezii vor să construiască un nou Mare Zid sub apă

Chinezii vor să construiască un nou Mare Zid sub apă

Chinezii se pare că vor să construiască un al doilea zid de proporții.

Un Mare Zid se pare că nu este de ajuns pentru cea mai populată țară de pe Glob. Acum, chinezii se pare că își doresc să-l construiască și pe cel de-al doilea, însă avem de-a face cu câteva diferențe. Pentru început, acesta nu va fi situat pe Pământ, ci sub apă. Și nu oriunde, ci chiar sub Marea Chinei de Sud, o regiune extrem de disputată în ziua de azi.

În cazul în care nu știați, China, Vietnam , Taiwan și Insulele Filipine sunt printre țările care își dispută suveranitatea în zona respectivă. Motivele pentru care aceste conflicte au loc în ziua de azi sunt destul de simple: se zice că în jur de o treime din mărfurile transportate pe vapoare ar trece prin zona respectivă, iar unii cercetători au afirmat că aceasta ar putea ascunde cantități importante de petrol.

Trecând peste acest lucru, trebuie să știți că guvernul din China și-ar dori construirea unei stații importante de cercetare pe fundul mării, la o adâncime de aproximativ 3.000 de metri. Ea ar fi folosită pentru a descoperi diverse resurse naturale și ar găzdui în mod permanent o echipă de muncitori. Ar fi pentru prima oară când cineva ar trimite oameni să muncească la o asemenea adâncime.

Însă unii experți militari sunt îngrijorați, iar motivul este unul cât se poate de interesant. Ei sunt de părere că stația ar putea servi drept ancoră pentru un așa zis ”Mare Zid Subacvatic al Chinei”. Acesta ar reprezenta o rețea de senzori construiți în mod special pentru a detecta submarine inamice. De curând, chinezii au prezentat dronele subacvatice care ar putea fi trimise pe fundul mării și au afirmat că dispozitivele lor ar putea include chiar și arme anti-submarin. Rămâne de văzut, însă, cât de repede se vor mișca oficialii chinezi.

 

Citește și:
Sursa: Live Science
Etichete: