CES 2016: Inspirat din Apple, noul LG Gram 15 este un laptop de 15” absurd de ușor

CES 2016: Inspirat din Apple, noul LG Gram 15 este un laptop de 15” absurd de ușor

Pentru că este foarte ușor să promovezi produse definite prin superlative absolute, noul LG Gram 15, cel mai ușor notebook de 15 inci se va vinde foarte bine.

Au trecut deja câteva luni de când cei de la LG au început comercializarea în occident a sistemelor ultra portabile din seria Gram. În principiu, acelea erau laptopuri de 13 și 14 inci, dar odată cu lansarea LG Gram 15, aceeași rețetă este aplicată în spectrul sistemelor portabile cu diagonala de 15,6 inci.

Cu numele complet LG Gram 15Z960, noul sistem pare inspirat din MacBook-urile lansate de Apple anul trecut când vine vorba de tonul general al designului și finisajul auriu. Este construit în jurul unui display Full HD, are 8GB RAM și, în funcție de buget, 256 sau 512 GB de spațiu de stocare în format SSD. Este preinstalat cu Windows 10, iar calitatea sistemului audio dintr-un notebook atât de compact s-ar putea să vă uimească.

Vizavi de potențialul noului LG Gram 15 de a fi cel mai ușor portabil de 15 inci, merită să aveți în vedere faptul că are doar 980 de grame, când un MacBook Pro de 15 inci cu Retina Display, foarte subțire și atrăgător are aproximativ două kilograme. În contextul în care puterea de procesare a acestor noi creații LG este definită de procesoare Intel Core i5 și Core i7 de generația a șasea, puteți sta liniștiți că nu vă invită nici la compromisuri de performanță.

Deși nu avem încă detalii clare de disponibilitate sau preț, particularitățile de conectică au fost făcute publice și au șanse foarte mici de a vă dezamăgi. Practic, pe lângă recentul portu USB Type-C, pe marginea sa mai găsiți un HDMI, un microSD, un USB 2.0 și două porturi USB 3.0. Un lucru este sigur, amatorii de PC-uri cu Windows au multe motive pentru a se orienta către LG Gram 15.

Citește și: