20 sept. 2016 | 15:11

Cel mai tânăr programator din lume are doar șapte ani și vrea să fie următorul Bill Gates

ACTUALITATE
Cel mai tânăr programator din lume are doar șapte ani și vrea să fie următorul Bill Gates

Suntem adulți în toată regula, dar chestiunile care țin de programare ne dau deseori bătăi de cap. Lucrurile nu par să stea la fel pentru un băiețel de șapte ani.

Numele lui este Muhammad Hamza Shahzad, este de origine pakistaneză și locuiește în prezent în Birmingham, Marea Britanie. A fost pregătit de tatăl său, Asim Shahzad, care lucrează pentru o firmă de IT americană. „Vreau să fiu Bill Gates”, a spus micuțul ambițios pentru Birmingham Mail.

Nu este prima oară când Hamza stabilește un record mondial. La șase ani, a devenit cel mai tânăr specialist în Microsoft Office (MOP), trecând trei examene în Microsoft Office, după o pregătire de șase luni. Micuțul a dovedit că e profesionist în utilizarea MS Word 2013, MS PowerPoint 2013 și MS Excel 2013. A obținut 757 de puncte, iar pentru a obține certificatul, erau necesare 700.

Un purtător de cuvânt al Microsoft i-a lăudat îndemânarea în utilizarea serviciilor Windows, ușurința cu care dezvoltă aplicații ușoare, precum și înțelegerea noțiunilor de programare, uneori chiar mai eficient decât programatori cu experiență. Prin urmare, ambiția lui de a deveni următorul Bill Gates are toate șansele să se materializeze, dacă păstrează această cale.

De asemenea, părinții săi au spus că l-au ajutat să învețe, dar că nu au pus niciodată presiune în acest sens, tocmai pentru că are un talent nativ și o pasiune reală pentru programare. În prezent, tânărul programator lucrează la propriul său joc pe computer. „Vreau să fac un joc și exact la asta lucrez în acest moment – 30 de clickuri și câștigi”, a spus Hamza, citat de Tech Worm.