Bill Gates a supărat o țară întreagă din cauza a 100.000 de găini

Bill Gates a supărat o țară întreagă din cauza a 100.000 de găini

Bill Gates, cunoscut ca fiind cel mai bogat din lume din poziția de fondator Microsoft, este și un filantrop generos, deși nu toate acțiunile sale își ating ținta. 

Este aproape imposibil să nu fi auzit de Bill Gates la ora actuală. În ultimii ani, prin intermediul Gates Foundation, fundația caritabilă creată împreună cu soția sa, acesta a ajutat numeroase țări aflate în circumstanțe dramatice sau cu probleme semnificative de sănătate sau acces la apă curentă. Din păcate, ajutorul din partea unui multimiliardar american nu este primit cu brațele deschise în fiecare colț al lumii.

După ce Bill Gates a detaliat un plan prin care să doneze 100.000 de pui la țări aflate în diferite grade de sărăcie, oficialii Boliviei – una dintre țările aflate pe respectiva lista – s-au arătat foarte ofensați. Într-o serie de comunicate de presă, bolivienii au încercat să argumenteze motivele pentru care un astfel de gest poate fi perceput ca o înjurătură la adresa profitabilității țării sud americane.

Totul a pornit de la guvernul de extrem stânga care activează în Bolivia și care a refuzat donația din partea lui Bill Gates, clasificând-o ca fiind ofensatoare. În respectivul context, Cesar Cocarico – ministrul Boliviei responsabil de pământuri și dezvoltare rurală, l-a atacat direct pe Gates printr-o declarație, afirmând că fostul CEO Microsoft nu cunoaște realitatea din Bolivia. Mai mult decât atât, respectivul oficial bolivian a clasificat ca fiind foarte grav gestul lui Bill Gates prin care acesta consideră că o națiune care a trăit în mijlocul junglei timp de 500 de ani ,,nu știe să facă producție”. Gates ,,ar trebui să se informeze că noi bolivienii stăm foarte bine la capitolul producție și nu avem nevoie de pui donați pentru a trăi, avem demnitate.

Proiectul lui Bill Gates de a dona 100.000 de pui a fost anunțat la începutul acestei luni, iar pentru materializarea sa, a inițiat o colaborare cu Heifer International, o fundație caritabilă a cărei activitate implică donațiile de animale vii și activități de traning în agricultură, menite să eradicheze sărăcia din diverse zone de pe mapamond. Intitulat Coop Dreams, acesta avea ca scop întrajutorarea țărilor din Africa sub-sahariană, inclusiv Bolivia.

Pentru a ilustra faptul că Bolivia nu are nevoie de astfel de gesturi caritabile, cel puțin nu cu pui vii, guvernul a atras atenția asupra faptului că respectiva țară produce aproximativ 200 milioane de pui anual, dintre care 36 milioane sunt exportate. În ultimul deceniu, Bolivia s-a dezvoltat foarte bine, iar până la finele acestui an are toate șansele să fie clasificată ca fiind cea mai profitabilă economie din America de Sud.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo