Ce spune despre tine telefonul pe care îl deții

Ce spune despre tine telefonul pe care îl deții

Nu ne plac în mod deosebit stereotipiile, dar asta nu înseamnă că ele nu există. Toate alegerile pe care le facem spun multe despre noi, iar telefoanele mobile nu fac o excepție.

Un grup de cercetători de la Universitățile Lincoln și Lancaster au studiat sute de oameni și telefoanele pe care aceștia le au. Au descoperit că utilizatorii de Android sunt mai onești și mai plăcuți, iar șansele să fie interesați de un statut material înalt și de bogăție sunt mai mici. De asemenea, se pare că utilizatorii de Android sunt cu precădere bărbați și au vârste ceva mai înaintate (ceea ce nu implică automat că sunt bătrâni).

În contrast, utilizatorii de iOS sunt mai degrabă femei tinere și au tendința de a vedea telefonul ca pe un simbol al statutului. De asemenea, fanii iOS sunt adesea oameni mai extrovertiți decât utilizatorii de Android. Acesta e primul studiu care arată legătura dintre telefoane și personalitățile oamenilor care le dețin. „Deși sunt foarte similare în ceea ce privește funcționalitățile, campaniile de marketing sugerează că există diferențe clare între utilizatorii celor două tipuri de dispozitive”, menționează studiul, publicat în revista Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.

Studiul a fost realizat la scară destul de mică, implicând 500 de voluntari. Dacă stăm, totuși, puțin pe gânduri, probabil că și noi putem ajunge la concluzia că rezultatele sunt valabile pentru majoritatea oamenilor. „Devine din ce în ce mai clar că smartphone-urile devin o versiune digitală a utilizatorilor”, a spus Heather Shaw, de la Universitatea Lincoln. Prin urmare, am putea anticipa anumite trăsături ale unui om, aruncând o privire la telefonul pe care îl posedă.

Citește și: