Android și Chrome OS ar putea deveni una și aceeași platformă

Android și Chrome OS ar putea deveni una și aceeași platformă

Dacă zvonurile apărute online în ultimele zile pe site-urile mai multor publicații de specialitate se confirmă, Android și Chrome OS s-ar putea unifica într-o platformă unică.

Ideea nu este deloc nouă. S-ar putea să fi trecut mai mult de un an de când am aflat primele speculații legate de realizarea unui sistem de operare unic marca Google. Acesta era menit să combine într-o singură platformă Android și Chrome OS, iar gigantul din Mountain View a făcut deja câțiva pași importanți în această direcție în prima parte a acestui an.

Primii care au publicat un material pe marginea acestui subiect au fost cei de la The Wall Street Journal, citând o sursă apropiată de subiect. Respectivul eveniment s-a petrecut anul trecut. Informații mult mai recente despre îmbinarea platformelor au ajuns online în urmă cu câteva zile datorită celor de la Android Police.

Dacă se confirmă, numele de cod Andromeda ar trebui dezvăluit într-un cadru oficial pe data de 4 octombrie de către cei de la Google. Tot atunci ar trebui să fie dezvăluite noile telefoane Android din programul Nexus, deși sunt mari șanse să se renunțe și la respectiva titulatură.

Într-un interviu recent, Hiroshi Lockheimer, vicepreședintele Google responsabil de Android a făcut o referință mai ciudată la evenimentul de pe 4 octombrie. La momentul respectiv, Lockheimer a dezvăluit că anul acesta, Android va trece printr-o schimbare importantă. Cunoscut intern ca Andromeda, acest proiect se pare că are ca scop sporirea vânzărilor înregistrate de Google în spectrul laptopurilor.

În definitiv, insuccesul sau popularitea redusă a Chrome OS s-a datorat parțial numărului de aplicații limitat. În momentul în care, în urmă cu câteva luni, Google a anunțat că Google Play cu toate aplicațiile aferente va ajunge pe Chrome OS, interesul pentru această tranziție a fost foarte mare. Îmbinarea elementelor definitorii ale Android cu unele de Chrome OS ar fi doar o evoluție naturală a suportului pentru aplicații Android introdus în urmă cu ceva timp.

În altă ordine de idei, Microsoft a făcut ceva similar cu Windows 10, în momentul în care a încercat să unifice o platformă pe care o vedeți pe mobile, desktop-uri și, într-o oarecare măsură, pe Xbox One.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo