Artisto – tocmai s-a lansat Prisma pentru video

Artisto - tocmai s-a lansat Prisma pentru video

În urmă cu câteva săptămâni anunțam cu entuziasm lansarea aplicației Prisma pentru transformarea fotografiilor voastre în tablouri, iar Artisto face același lucru pentru clipuri video.

Prisma s-a diferențiat de toate celelalte aplicații pentru aplicat filtre pe telefon prin prisma faptului că folosea o rețea neuronală pentru a vă genera rezultatul final. Astfel, fiecare imagine pe care o realizați, într-un mod securizat este urcată pe serverele Prisma, transformată prin intermediul unei ferme de servere și trimisă înapoi către mobil la fiecare aplicare a unui filtru.

Artisto face același lucru, doar că se în loc de fotografii, aplică niște filtre artistice pe clipuri de 10 secunde. Acesta pot fi decupate din filmări pe care le aveți deja pe telefon sau pot fi create direct in-app. Următoul pas implică alegerea unui filtru inspirat din artiști celebri, precum Vincent van Gogh sau Pablo Picasso. Din păcate, procesul de transformare durează destul de mult, din cauza faptului că durează un pic până când filmul vostru este urcat pe serverele companiei, transformat de asemenea printr-o rețea neuronală și descărcat înapoi pe mobil.

Momentan nu am avut ocazia să experimentez aplicația, dar cei de la Engadget sunt de părere că este departe de a fi perfectă, deoarece nu funcționează tot timpul. Generarea unui clip poate dura perioade foarte lungi de timp, dacă nu cumva aplicația se închide singură. În orice caz, atunci când funcționează, rezultatele sunt impresionante și suprarealiste, iar asta e cel mai important. O mostră a funcționalității Artisto o puteți vedea mai jos într-o postare pe Facebook a dezvoltatorului.

Echipa de dezvoltatori din spatele Artisto face parte din Mail.ru, un gigant tehnologic din Moscova, chiar dacă aplicația a fost publicată prin intermediul brandului său american My.com. Partea cea mai bună a acestei lansări este că, spre deosebire de Prisma, Artisto este disponibilă atât pe Android cât și pe iOS încă din prima zi. Astfel, puteți profita de aceste linkuri de Google Play și Apple AppStore pentru a o instala.

Citește și:
Sursa: Engadget