Zuckerberg se bucură degeaba: șase din șapte persoane nu sunt conectate la Facebook

Zuckerberg se bucură degeaba: șase din șapte persoane nu sunt conectate la Facebook

Anunțul făcut pe Facebook de către părintele acestuia, Mark Zuckerberg, conform căruia pentru prima dată în istorie, un miliard de oameni au folosit rețeaua de socializare în aceeași zi, poate primi și o altă interpretare.

Dacă un miliard de oameni au folosit Facebook, printr-o simplă operație matematică descoperim că celelalte șase miliarde Nu s-au conectat la rețeaua de socializare. Ca să-l cităm chiar pe fondator – „Luni, una din șapte persoane de pe Pământ au folosit Facebook ca să intre în contact cu prietenii și familia.” Invers spus, șase din șapte persoane au folosit alte metode prin care să ia legătura cu prietenii și familia.

În mod evident, Mark Zuckerberg încearcă să remedieze această situație. Milionarul a investit bani grei în dezvoltarea unui „ghetou cibernetic” numit Internet.org. Acesta ar trebui să faciliteze accesul celor șase miliarde de oameni către un conținut sprijinit de Facebook și astfel să-și creeze un profil pe rețeaua de socializare. Gratis!

Experții în tehnologie numesc această mișcare „Facebooknet”, deoarece practic se dă naștere unui internet pentru cei săraci. Conform celor de la Gizmodo, Zukerberg de semnea construiește drone care să zboare prin stratosferă și să transmită semnal wifi pentru regiunile sărace precum cele din Africa, un continent cu o populație de peste un milard de oameni. Aceștia ar putea utiliza Facebook oricând și-ar dori.

Așadar, Mark pare mulțumit cu treapta pe care a atins-o lunea aceasta, miliardul de oameni conectați la facebook într-o singură zi, dar pare destul de nerăbdător. Acesta a declarat: „Este doar începutul conectării întregului mapamond.” Dominarea lumii durează, deci.

Autor: Ștefan Neculai

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: