YouTube nu mai este cel mai popular serviciu de streaming

YouTube nu mai este cel mai popular serviciu de streaming

Chiar dacă voi v-ați obișnuit să intrați pe YouTube pentru a viziona câteva clipuri online, din ce în ce mai mulți utilizatori se orientează către servicii plătite.

Un nou studiu realizat de firma de cercetare RBC Capital Markets și publicat recent de Quartz scoate la iveală că, cel puțin în Statele Unite ale Americii, numărul celor care folosesc alte servicii de streaming decât YouTube este foarte mare.

Netflix care la ora actuală are aproximativ 70 de milioane de abonați la nivel global, dintre care cei mai mulți se află localizați în SUA, este pe primul loc. Aparent, cele 43 de milioane de persoane care folosesc Netflix peste ocean sunt atât de entuziasmați de catalogul de conținut al platformei, încât aceasta a devenit prima destinație când vine vorba de streaming. Mai mult de jumătate dintre participanții la studiu au văzut un film sau serial pe Netflix în ultimele 12 luni.

Pe lângă cei 51% care au afirmat că sunt încântați de Netflix, pe poziția a doua în același clasament se află YouTube. Top 5 este completat de Amazon Instant Video, Hulu și HBO Go. Încercând să găsească un motiv pentru creșterea bruscă a numărului de abonați ai Netflix, analistul RBC responsabil de acest studiu a afirmat că secretul se află în conținut exclusiv. Din momentul în care pe platforma online au început să apară show-uri precum House of Cards, vizionat de marea majoritatea a participanților la studiu sau Orange is the New Black, interesul pentru Netflix a explodat. De atunci, numărul serialelor create special pentru acest serviciu a crescut rapid. Cele mai recente exemple sunt Master of None a lui Aziz Ansari și Jessica Jones, un serial a cărui acțiune se desfășoară în universul Marvel.

Există multe moduri prin care puteți accesa Netflix de pe teritoriul țării noastre, iar pe cele mai simple le-am detaliat în acest articol.