Netflix s-a apucat de hardware şi a început cu un buton magic

În ultimii ani, Netflix a devenit cel mai popular serviciu de streaming la nivel global. Se pare însă că aceeaşi echipă de oameni se pricepe şi la hardware.

Devenită foarte populară în ultimele luni, ,,Netflix and chill”, în principiu, este o afirmaţie cu conotaţii sexuale folosită iniţial de adolescenţii din SUA care vroiau să mascheze planurile pentru diverse activităţi. Aceeaşi afirmaţie însă se poate reflecta şi într-un mod foarte plăcut de petrece o seara liniştită în faţa televizorului, ,,te uiţi la Netflix şi te relaxezi„. Pentru a facilita respectiva experienţă, inginerii Netflix au creat un buton magic.

Ilustrat în imaginea de mai sus este ,,The Switch”. Acest gadget care la prima vedere este fascinant de simplu, în interior ascunde un amalgam de funcţionalitate avansată. La o simplă apăsare de buton, vă pune telefonul în modul Nu deranjaţi, trecând pe silenţios toate apelurile şi mesajele primite. Dacă aveţi becuri inteligente în casă, aceeaşi apăsare va reuşi să vi le stingă pentru a crea mediul propice pentru o vizionare în condiţii optime. Colac peste pupăză, tot fără să apelaţi la o a doua apăsare, The Switch creat de Netflix vă comandă o pizza de la restaurantul vostru preferat sau orice altă mâncare vă încântă. Nu în ultimul rând, respectivul buton porneşte Netflix.

Partea fascinantă este că nici măcar nu este vorba de un gadget care costă incredibil de mult sau la care veţi mai visa câţiva ani. De fapt, nu este nici măcar un produs pe care să-l puteţi cumpăra. În schimb, dacă vă pricepeţi un pic la hardware şi software, suficient cât să înţelegeţi un tutorial foarte detaliat, vă puteţi crea propriul ,,The Switch”. Puteţi chiar şi să-i daţi altă formă sau să-l ascundeţi într-un obiect pe care îl aveţi de mult timp în casă. Versiunea iniţială a acestui buton a fost creată la 2015 World Maker Faire. Toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a crea cadoul perfect le găsiţi pe website-ul Netflix în format PDF.

Alexandru Puiu
09:11 29.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video