Windows XP încă e mai popular decât cel mai nou Windows

Windows XP încă e mai popular decât cel mai nou Windows
17:00 02.04.2015

Deși Microsoft a încetat să ofere suport Windows XP acum un an, se pare că bătrânul sistem de operare nu și-a pierdut utilizatorii fideli.

După ce Windows 8 nu a fost prea bine primit și utilizatorii n-au trecut prea repede la acesta, Microsoft a încercat să își spele păcatele noul Windows 8.1. Computerele care utilizează Windows 8 au fost, în repetate rânduri, afectate de atacuri cibernetice de amploare, cum ar fi operațiunea Citadel, unul dintre cele mai mari atacuri informatice din istorie. Au fost „sparte” aproximativ cinci milioane de sisteme de operare și s-a reușit sustragerea a peste 500 de milioane de dolari din conturi bancare, în 2012.

Deși a venit cu îmbunătățiri considerabile, utilizatorii încă se arată sceptici față de Windows 8.1CNET notează că noul sistem de operare al Microsoft prezintă actualizări, însă are probleme similare predecesorului său, astfel încât noile caracteristici nu vor fi de ajuns pentru a schimba opiniile clienților. Deși Windows 8.1 rezolvă unele dintre aspectele versiunii anterioare față de care utilizatorii și-au arătat nemulțumirea, „ceea ce nu face este să vindece Microsoft de schizofrenie”.

Cu toate aceste feedback-uri negative este de înțeles că utilizatorii conservatori nu sunt dispuși să riște cu instalarea sistemului de operare și păstrează familiarul Windows XP. Potrivit NetMarketShare, Windows 8 și 8.1 au împreună o cotă de piață de 14%, pe când Windows 7 a ajuns la 58%, iar XP la 16,9%.

 

loading...