Windows 10 va fi actualizat automat și nu e o idee chiar rea

Windows 10 va fi actualizat automat și nu e o idee chiar rea

Windows 10 va fi lansat spre finalul acestei luni și pe lângă o interfață nouă, funcționalități noi și integrare cu platforma mobilă, acesta îți va instala automat actualizările pe care, în mod obișnuit, le-ai evita sau amâna.

Windows devine dintr-un sistem de operare un serviciu, un fundament pentru alte programe și pentru cloud. Odată cu acest pas, Microsoft vrea să se asigure că toate sistemele sunt „la zi” în ceea ce privește siguranța și impune ca toate actualizările să fie instalate automat, iar asta fără să te mai informeze.

Acest detaliu este menționat succint în EULA (n.r.: acordul pe care îl închei cu Microsoft, când instalezi Windows 10) atașat celui mai nou preview al Windows 10 (Build 10240). Odată cu Windows 10 (versiunea Home), Microsoft nu vrea să le mai lase atât de mult control utilizatorilor, iar asta se poate să-i nemulțumească mai ales pe cei care folosesc versiuni piratate.

În ultimele versiuni de Windows, puteai alege să descarci și instalezi sau să nu verifice, să nu descarce și să nu instalezi niciodată nicio actualizare. Partea bună este că sistemul de operare va fi mai sigur, Microsoft identificând probleme de securitate sau stabilitate și rezolvându-le. Există însă și o parte proastă.

Cum niciun software nu este perfect, se poate ca actualizările să aibă probleme. Au mai fost cazuri în trecut, deși mai puține decât cazurile în care vulnerabilitățile au fost exploatate de hackeri pentru că oamenii nu-și făcuseră actualizările. Însă, după cum notează The Verge, Microsoft are 5 milioane de oameni care testează Windows 10 și se poate baza pe aceia ca să vadă ce merge și ce nu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: