L-au terminat şi pe ăsta – Windows 10 disponibil în versiune finală RTM

L-au terminat şi pe ăsta -  Windows 10 disponibil în versiune finală RTM

Cu câteva săptămâni rămase până la data de 29 iulie, se pare că Microsoft a finalizat deja Windows 10.

Dacă sunteţi un utilizator de Windows cu experienţă şi abia aşteptaţi să puneţi mâna pe o licenţă gratuită de Windows 10, vă veţi bucura să aflaţi că noul SO Microsoft tocmai a fost finalizat. Versiunea RTM – Return to manufacturer a fost livrată către creatorii de hardware cu numărul 10240. Respectiva valoare numerică, deşi pare un pic aleatorie recreează numărul 10 în mai multe feluri. Pornind de la ideea că un KB are 1024 de bytes, cu ajutorul cifrei zero în plus se obţine 10. 1024 este 2 la puterea a zecea.

Cei de la The Verge au obţinut primii această informaţie şi se pare că sunt şanse destul de mari ca unii oficiali Microsoft să celebreze, într-o oarecare măsură, finalizarea proiectului.

Windows 10, în variantă finală, va fi lansat pentru publicul larg pe 29 iulie, în timp ce primele PC-uri cu noul SO vor ajunge în magazine câteva săptămâni mai târziu. Această discrepanţă este menită să stimuleze un pic adopţia platformei la scară largă de către cei care nu mai au răbdare. În conformitate cu eforturile de marketing ale companiei americane, acum ne aşteptăm că un număr semnificativ de utilizatori de Windows 7 sau 8 să facă upgrade gratuit la 10.

Deşi în ultimele zile au mai apărut în câteva circumstanţe posibile variante de cutii cu Windows 10 ce vor ajunge în magazine, merită reţinut că acestea ar putea fi ultimele create vreodată. Din acest moment, Microsoft va lansa actualizări de software şi versiuni noi ale platforme doar prin canale online, în locul celor tradiţionale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: